De missie van EFAA is dat de fitnessbranche een belangrijke bijdrage levert aan het terugdringen van overgewicht en obesitas en de ontwikkeling van fitness als leefstijlmedicijn. Om deze missie kracht bij te zetten reiken we alle deelnemers van de Fitness A of B opleiding extra's aan!

Focus op de behoeften van de fitness deelnemer!

Voor de fitness trainer van de toekomst wordt het steeds belangrijker om te onderzoeken welke behoeften er liggen achter de vraag van de fitness deelnemer. Iemand die wil afvallen zoekt een oplossing om gezond en duurzaam af te vallen, niet alleen om fitness oefeningen te doen. Bewegen is voor deze persoon dus slechts een onderdeel. Voeding, motivatie en mentale kracht zijn dan nog enkele andere aspecten waarop je je als trainer kan specialiseren, om je doelgroep nog beter te kunnen ondersteunen en begeleiden.

De Fitness trainer als gastvrouw/heer en educator

De fitness trainer van de toekomst is steeds meer een gastheer of gastvrouw, een accountmanager van zijn/haar fitness klanten, een educator en wellicht ook wel de netwerker, samenwerken met andere expertises zoals diëtisten, fysiotherapeuten, huisartsen enz.

De Fitness trainer als ‘Leefstijl als medicijn’ expert

De fitness trainer van de toekomst is in ieder geval een ‘leefstijl als medicijn’ kenner of expert. Zij/hij past de beweegrichtlijn en wellicht ook de voedingsrichtlijn van de Gezondheidsraad toe, wetenschappelijk onderbouwd.Het is aan te bevelen voor elke trainer om expert te worden op gebied van overgewicht preventie, gezien het feit dat meer dan 50% van de klanten van sportcentra willen afvallen. Binnen alle expertises is kennis op gebied van voeding, gedragsveranderingsbegeleiding en motiverende gespreksvoering nodig. Begeleid worden door een fitness expert met expertise op dit vlak is begeleid worden naar duurzaam resultaat, een duurzaam gezondere leefstijl en een gezonder gewicht.

Van Fitness trainer naar Personal Trainer

Personal training zal in de komende jaren enorm doorgroeien en de kans dat een fitness trainer door ontwikkelt naar personal trainer is zeer groot. Er wordt ook steeds meer expertise gevraagd van de fitness trainer en/of personal trainer en juist daar zal de ontwikkeling in de komende 10 jaar met name komen te liggen. Als je doelgroep gerichte expertise ontwikkeld, wordt je steeds waardevoller voor je klanten. EFAA ontwikkelde op de 5 primaire doelstellingen van sportcentrum klanten trainersrichtlijnen, die in de EFAA opleidingen aan de orde komen. Ook de vraag naar een functionele houding specialisatie neemt snel toe, waardoor de trainer mensen optimaal kan helpen naar een gezondere houding en beter gebruik van o.a. de rug.

Zoek je een combinatie van de Fitness A met de NASM Personal training opleiding, kijk dan naar onze totaal en combi opleidingen.

De Fitness trainer als Leefstijl- en Vitaliteit coach

Door de ontwikkelingen op het gebied van preventie, biedt Positieve Gezondheid ook een interessant perspectief voor trainers binnen de fitnessbranche en zullen er steeds meer leefstijlcoaches actief zijn binnen de muren van de sportcentra. Er komt steeds meer vraag naar samenwerking met zorginstellingen, gemeenten, welzijnsorganisaties en bedrijven, dus de netwerk vaardigheden van de trainer worden ook steeds belangrijker. Tevens is er eigenlijk geen mooier vak dan mensen coachen naar gezonder leven. Ligt hier je interesse, kijk dan naar onze Leefstijl- en Vitaliteitscoach opleiding.

Jouw toekomstvisie!

Een ding is zeker, de fitness trainer die met de Fitness A opleiding start, mag zich nu al af gaan vragen, “wat doe ik over 5 en 10 jaar?”, “op welke expertise wil ik me gaan richten, wat is mijn primaire doelgroep?”. Door al vroeg te kiezen voor een specifieke expertise, kan er een opleidingstraject uitgezet worden wat bij je past en creëer je focus.

Onze opleidingscoach helpt je graag om een persoonlijk opleidingsplan voor je uit te stippelen.

Je bent hier:

EXTRA VOORDEEL

1

Gratis deelname aan de 2 daagse opleiding Leefstijl- en vitaliteitsadviseur

3

Gratis deelname aan de workshop 'Fitness met passie'

4

Je kan meteen met de e-learning anatomie en fysiologie aan de slag

6

100 euro opleiding kortingscheque als je na de Fitnesstrainer A of Basis Personal Training opleiding meteen doorgaat met de NASM Personal Training opleiding

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO