Leefstijl als Medicijn

Leefstijl is ‘medicijn’ en er is nog een wereld te winnen om daar ook optimaal de vruchten van te plukken. Er wordt al jaren over gepraat, we moeten meer naar primaire preventie en gezondheid moet in de regio gestimuleerd worden. Er heerst een werkelijke inactiviteit-, overgewicht- en diabetes epidemie. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en als professionals met elkaar een ‘Leefstijl als medicijn’ beweging op gang te brengen.


Nieuwe Gezondheid

Iedere begeleider, trainer, adviseur, voorlichter, docent, coach, zorgmedewerker, personal trainer, Gewichtsconsulent, leefstijl professional en andere intermediairs die groepen mensen bereiken, worden gevraagd om in te haken en lokaal steunpunt te worden van Nieuwe Gezondheid. Nieuwe Gezondheid verzameld wetenschappelijk gevalideerde leefstijl informatie van o.a. de WHO en de Gezondheidsraad en vertaald deze naar Jip en Janneke 2 maandelijkse FitFacts en inspiratie materiaal. Deze kunnen de steunpunten onder hun achterban en in de regio verspreiden. Steunpunten krijgen (indien wenselijk) een vermelding op www.nieuwe-gezondheid.nl.

Er is tevens een mogelijkheid om als leefstijl professional deel te nemen aan beweegmonitor begeleiding, inspiratie locatie (verzorgen van Leefstijl als Medicijn lezingen en het Overgewicht Leefstijl- en Preventie Netwerk, vraag daarvoor de informatie op via info@nieuwe-gezondheid.nl.

Waarom als professional in haken op Nieuwe Gezondheid?

  • Je wordt een lokale informatiebron, een kenniscentrum actief en gezond leven.
  • Je maakt gebruik van wetenschappelijk onderbouwde informatie en bewustwordingsmateriaal vanuit de World Health Organisatie (beweging) en de Gezondheidsraad (voeding).
  • Je ontvangt elke maand een nieuw uitgewerkt thema in de vorm van een nieuwsbrief, film en tips die leden/klanten zelf aan kunnen zetten. Je hoeft dus zelf de content niet te maken.
  • Je kan klanten/leden een additionele waardevolle service aanbieden, elk(e) lid/klant ontvangt namelijk een persoonlijk leefstijl portaal.
  • Je hebt een beweegcoach systeem ter beschikking om een ‘premium’ lidmaatschap op te zetten en eventueel een ‘home’ lidmaatschap, beweegbegeleiding op afstand.
  • Je kan je beter positioneren als leefstijl- en preventie professional in de regio.

Nieuwe Gezondheid is dus voor professionals die erin geloven dat we het tij kunnen keren, dat we de overgewicht epidemie kunnen kantelen en dat wij samen een belangrijke rol hierin spelen.

Deelnemen aan Nieuwe Gezondheid kan als organisatie maar ook als persoon en ZZP?

Neem direct contact met ons op.

Je bent hier:

Nieuwe Gezondheid

EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO