11-09-2014

MM@TG (Meet Me @ The Gym) is het landelijke project dat de Edwin van der Sar Foundation in samenwerking met Hersenstichting Nederland heeft opgezet. Onder het motto ‘Never give up’ zet de Edwin van der Sar Foundation zich in voor mensen met een hersenbeschadiging. Doel van de Foundation is om mensen met hersenletsel in beweging te krijgen. Sporten heeft namelijk een bewezen effect op de lichamelijke conditie, maar ook het mentale (cognitieve en psychische) functioneren verbetert door regelmatig te bewegen en/of sporten.

In samenwerking met Fit!vak en de Vereniging voor Sport-Geneeskunde (VSG), is MM@TG opgezet. De Nederlandse Vriendenloterij heeft 350.000 euro gedoneerd voor MM@TG. Nederland telt bijna 1650 fitnesscentra waarvan er ca. 860 aangesloten zijn bij Fit!vak. 75 centra hebben ook het keurmerk Fit!vak Preventiecentrum behaald waarmee zij zich richten op mensen met een (verhoogd risico op een ) chronische aandoening, in dit geval Diabetes Mellitus 2. Fitnesscentra die aangesloten zijn bij Fit!vak krijgen de mogelijkheid om hun niveau 4 instructeurs te laten opleiden tot Bewegingsdeskundige NAH en tevens het Keurmerk Fit!vak Preventiecentrum te behalen voor mensen met NAH. Het streven is om eind 2015 verspreid over Nederland honderd Fit!vak Preventiecentra te hebben die deze doelgroep kunnen bedienen.

Morgen, vrijdag 12 september, start de eerste opleiding Beweegdeskundige NAH. In deze opleiding krijgt de trainer inzicht en kennis aangereikt, o.as. over de doelgroep NAH, wat het is, wat zijn de kenmerken, waarmee rekening te houden en welk protocol te volgen.

Meer informatie:

http://fitvak.com/nieuws/309/opleiding-bewegingsdeskundige-nah.html

https://www.hersenstichting.nl/leven-met/meedoen-aan-de-samenleving/meet-me-the-gym

http://www.edwinvandersarfoundation.org/lancering-meet-me-the-gym/

https://www.youtube.com/watch?v=9CrYTbWEus0

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO