22-07-2010

Op 18 september 2010 vindt het EFAA Fitness, Personal Training en Clubmanagement Congres plaats in Veldhoven (NH Koningshof). Met als thema: ‘Bewegen is Medicijn’.

Dit EFAA congres biedt sportcentra, fitness trainers, personal trainers en leefstijl coaches een uitgebreid expertise programma.

“Bewegen is Medicijn” Lichamelijke inactiviteit wordt in het algemeen beschouwd als dé belangrijkste factor bij het ontstaan van een groot aantal chronische ziekten (Mosterd et al., 1996; RIVM, 2002). Tussen 1989 en 2000 is het aantal chronisch zieken in Nederland met gemiddeld 6% gestegen naar in totaal 6,5 miljoen (CBS Statline, 2005). Momenteel heeft bijna 41% van alle Nederlanders een chronische ziekte. Het RIVM voorspelt een verdere groei (van 25-55% in 2020) van het aantal chronisch zieken. Al eind vorige eeuw werd voor een aantal chronische ziekten het nut van sport en bewegen als tertiaire preventie reeds beschreven (Mosterd et al., 1996). Later sloten diverse nota's hierbij aan (VWS-nota SBG, 2001; RGO, 2001; ZonMw SBG-programmavoorstel, 2004; en de VWS-Sportnota, 2005).

Toch bestaat er nog altijd onvoldoende compact gedocumenteerde kennis over de gezondheidseffecten van sport en bewegen, en over de noodzakelijke dosis voor de gewenste response. Het is nog niet mogelijk om bij een veelvoud van chronische ziekten specifieke beweegadviezen te verstrekken. Hier ziet EFAA een taak voor de fitnessbranche. Verzamelen van research en deze vertalen in doelgroep specifieke beweegprotocollen voor trainers en consumenten. “Bewegen is medicijn”, maar dat zal de fitnessbranche wel moeten bewijzen en volgens de wetenschappelijke kaders handelen.

Locatie; Congrescentrum koningshof te Veldhoven Registreren en het volledige programma bekijken kan op www.efaa.nl/conventie.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO