06-02-2018

EFAA organiseert in samenwerking met City Bootcamp een Bootcamp Trainer opleiding van 2 dagen, waarbij de deelnemers een garantie krijgen dat ze 2 tot 4 uur les kunnen gaan geven per week bij City Bootcamp (bij het behalen van het Bootcamp Trainer certificaat).

Over de opleiding

Tijdens deze tweedaagse praktijkgerichte opleiding leer je hoe je op een leuke, veilige, functionele en effectieve manier Bootcamp (outdoor) trainingen kan geven. Hierbij komen alle trainingsvormen aan bod, zoals: core, balans, plyometrie, uithoudingsvermogen, snelheid en beweeglijkheid, coördinatie en kracht. Deze opleiding bestaat vooral uit praktijk, maar wel moeten de lessen aansluiten op een goede theoretische fundering. De theoretische onderdelen die bij deze opleiding aan bod komen zijn trainingsprincipes, energiesystemen, trainingsvormen (Core, Balans, Plyometrie, Snelheid, Uithoudingsvermogen, Kracht, Mobiliteit, Coördinatie), functionele bewegingspatronen, differentiëren / Biomechanica en veiligheid.

De praktijk van deze opleiding bestaat uit het samenstellen en geven van Bootcamp en Outdoor trainingen. Hierbij leer je hoe je gebruik kunt maken van de omgevingsfactoren en materialen die we veelvuldig tegenkomen of gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken zijn. Je maakt hierbij kennis en doet ervaring op met een grote diversiteit aan oefeningen, oefenvormen en fitness games. Ook maak je kennis met de verschillen tussen Bootcamp Basics, Bootcamp Pro en Bootcamp Junior, zodat je deze Bootcamp vormen ook apart in jouw regio kunt vermarkten.

Over City Bootcamp

City Bootcamp is een organisatie die Nederland het gezondste land van Europa wil maken. Bij City Bootcamp bieden we Bootcamp trainingen aan. Deze trainingen zijn een intensieve full body workout voor iedereen. Ongeacht geslacht, postuur, leeftijd of conditie, iedereen traint in zijn of haar eigen tempo en intensiteit. Iedereen kan meedoen! Lekker buiten sporten zonder verbeten gezichten en zware gewichten. Een ervaren instructeur en mede bootcampers zorgen voor extra motivatie en gezelligheid.

Als Bootcamp instructeur zal jij voor een groep staan om Bootcamp-lessen te geven. Je geeft de les in een goede volgorde en weet waar je het over hebt. Je begint met een goede warming-up, gevolgd door conditie-oefeningen, daarna een gedeelte krachttraining en eindigt met een gedegen cooling-down. Dit gebeurt in de buitenlucht zonder apparaten. Het is de bedoeling dat de deelnemers met hun eigen gewicht trainen. 

Registreren: https://www.efaa.nl/web/outdoor/outdoor_specialist__bootcamp_trainer

City Bootcamp                                                                                         

Rietveldenweg 16A                                                                                 

5222 AR 's-Hertogenbosch                                                                    

073-7511486                                                                                             

algemeen@citybootcamp.nl     

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO