25-04-2021

Inleiding

Na het grote succes van de actie ‘stilzitten is geen optie’, waar honderden sportscholen in Nederland aan hebben deelgenomen, is het tijd voor een nieuwe actie om op een leuke en positieve manier onze branche in de kijker te zetten. Wellicht komen er versoepelingen aan op 11 mei as. voor de binnensport, echter de inschatting is dat deze nog beperkt zullen zijn gezien de overvolle ic’s en verpleegafdelingen. Na de sportscholen en de politiek staan daarom deze keer de ziekenhuizen centraal. De actie zal ook in België gelijktijdig op dezelfde manier worden uitgerold.

Dag van de Fitness: sportscholen bedanken de zorgmedewerkers in de ziekenhuizen De bekende ‘Dag van de Arbeid’ op 1 mei wordt onze ‘Dag van de Fitness’! Deze dag staat dit jaar in het teken van de fitnessbranche als vitaliteitsmotor. We zoeken hiervoor de ziekenhuizen op. In de eerste plaats om al het fantastische zorgpersoneel op verpleeg- en ic afdelingen te bedanken voor hun bovenmenselijke inspanningen van het afgelopen jaar. Zij zijn de grote helden die elke dag tijdens deze crisis hebben gestreden om mensen weer beter te maken. Daarnaast komen we onze hulp aanbieden. Zowel van de kant van ziekenhuisdirecteuren, artsen, als van zorgverzekeraars wordt gepleit voor meer aandacht voor preventieve gezondheid. Uit internationaal onderzoek komt naar voren dat wie weinig beweegt, een dubbel zo groot risico loopt om dood te gaan door corona. Naast het vaccineren als spoor om landen uit de wurggreep te halen, biedt de strijd tegen inactiviteit een duurzame oplossing. Sportscholen zijn essentieel om mensen gezonder en vitaler te maken: #fitness=essentieel #vitaliteitsmotor.

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 1 mei vanaf vijf voor twaalf wordt het zorgpersoneel van een aantal geselecteerde ziekenhuizen in Nederland en België door instructeurs symbolisch bedankt door middel van bloemen en een korte workout als eerbetoon. Het zorgpersoneel wordt nog steeds zwaar op de proef gesteld. Het is een fysieke en mentale uitputtingsslag geworden. Er zal daarom aan het ic medewerkers (zorgpersoneel) een voucher worden aangeboden waarmee ze een 4 weken durend vitaliteitsprogramma kunnen volgen, zodra de sportscholen hun deuren weer hebben geopend. Tenslotte wordt een vitaliteitsmanifest overhandigd. In dit manifest maken wij ons standpunt duidelijk: Fitness, sport en bewegen zorgen ervoor dat mensen vitaler zijn en meer weerstand hebben waardoor minder mensen in de ziekenhuizen opgenomen hoeven te worden nu en in de toekomst.

Vitaliteit als symbool

Daarom stáán alle instructeurs van de sportscholen in Nederland en België voor vitaliteit en stimuleren zij iedereen om te gáán voor vitaliteit! De V van Vitaliteit is hét symbool van de actie en wordt ondersteund met promotiemateriaal.

Hoe kun je als club meedoen?

Heel simpel door de actie te delen via alle digitale kanalen die u ter beschikking staan. Alle promotiematerialen kunt u vinden op de speciale actiewebsite: dagvandefitness.nl

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om na 1 mei het zorgpersoneel van het ziekenhuis in uw regio te bedanken en in het zonnetje te zetten. Hierover zullen wij u later informeren.

De landelijke en lokale pers worden meegenomen in de actie.

Sta voor vitaliteit! DOE MEE! Hebben jullie er ook zo’n zin in? Een fijne actie met een minimum aan inspanningen en hopelijk reuze resultaat! Met hoopvolle en vitale groeten,  Mede namens uw collega’s in België,

Team VES

www.dagvandefitness.nl

Onderzoeken:

https://bjsm.bmj.com/content/early/2021/04/07/bjsports-2021-104080

https://www.ad.nl/gezond/britse-onderzoekers-wie-weinig-beweegt-loopt-hoger-risico-op-dood-door-corona~ac8bface/

https://www.bndestem.nl/gezond/britse-onderzoekers-wie-weinig-beweegt-loopt-hoger-risico-op-dood-door-corona~ac8bface/

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO