02-04-2019

Als je mensen begeleidt bij het verbeteren van hun leefstijl dan is iedere klant anders dan de vorige. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten, maar iedere vraag, ieder mens is uniek. Er is niet 1 aanpak die je voor iedere klant uit de kast kan halen omdat het simpelweg niet werkt. Ieder mens vraagt om een unieke bejegening. De één heeft behoefte aan sturing, de ander wil vooral informatie of alleen een stok achter de deur.

De juiste benadering is dus vooral afhankelijk van de behoefte van de klant. Maar hoe kan het dat jij en je collega bij dezelfde klant dezelfde benadering hanteren en je collega wel succes heeft en jij niet? Je collega heeft misschien toevallig meer een klik met deze klant zou je kunnen denken. En dat klopt helemaal. Alleen die klik is niet zo toevallig als we vaak wel geneigd zijn te denken. De ‘klik’ die de klant ervaart is een goede band met zijn/haar coach.

De sleutel tot succes is maximale aandacht voor het contact tussen begeleider en klant!

In de psychologische praktijk wordt al decennialang onderzoek gedaan naar dat contact. I-Move van Victor Boldewijn, expert op gebied van professionele- en motiverende gespreksvoering, heeft die kennis vertaalt naar concrete en praktische handvatten. Zonder wollig taalgebruik te hoeven inzetten is het mogelijk om met de juiste kennis over je eigen invloed in het contact, aangevuld met vraagtechnieken, een werkelijk succes te ervaren.

Deze materie is vertaald in een compacte 2 daagse training die op 13 en 20 april verzorgd wordt in Lienden. (https://www.efaa.nl/web/leefstijl_coach/module_3_motivatie_coach_meer_dan_motiveren). Voor trainers en personal trainers die een stapje verder willen gaan, meer kennis willen hebben over de nieuwe voeding en beweeg richtlijnen, adviseren we de 2 daagse Leefstijl- en preventie adviseur opleiding, module 1 van de Leefstijl- en Vitaliteit coach opleiding. Wil je dan echt aan de slag met gedragsverandering begeleiding, dan is de 2 daagse Mentaal Coaching opleiding een must. Je leert o.a. over de werking van de hersenen, onze bewustzijnsniveaus, hoe intrinsieke motivatie opgebouwd kan worden en hoe je persoonlijke belemmeringen aan kan pakken.

De Personal Trainer Coach

De ideale combinatie is natuurlijk dat je iemand personal training kan geven, over voeding en beweging in zijn of haar leefstijl kan adviseren en mentaal kan coachen in gedragsverandering. Na de Fitness A en/of B is dan de combinatie van de NASM PT opleiding en de Leefstijl- en Vitaliteitcoach opleiding de geschikte combinatie.

Cadeautjes

Omdat EFAA gelooft in de fitnessmarkt als trekker van de leefstijl- en preventie beweging, reiken we deelnemers van de Fitness A en B en van de NASM en Leefstijl- en Vitaliteitscoach opleiding gratis een ticket aan voor de training: Fitness met Passie. Tevens krijg je de e-learning motivational interviewing en Beweegdeskundige Overgewicht en Obesitas dan gratis aangereikt. Als laatste reiken we de deelnemers nog een gratis training aan zoals bijvoorbeeld de Core Conditioning Trainer. Dit totaal pakket geeft een breed inzicht in de mogelijkheden voor de Fitnesstrainer en personal trainer/coach van de toekomst.

Hiernaast de voordelen (cadeaus) voor de deelnemers van de Fitness A opleiding. Hieronder de link naar de cadeaus voor de deelnemers van de NASM PT opleiding.

Kijk voor de opleidingen op www.efaa.nl. Bekijk de cadeaus op De toekomst van PT

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO