08-11-2021

EuropeActive organiseerde op woensdag 3 november zijn 8e jaarlijkse European Health and Fitness Forum (EHFF). Het thema van dit jaar was 'The Great Transformation'. Sprekers en panelleden maakten een ​​diepgaande analyse van de huidige situatie waarin de fitness sector zich bevindt op het gebied van gezondheid, digitale ontwikkeling en normen, en om potentiële kansen voor de toekomst te identificeren. De dag begon met EuropeActive President David Stalker die EHFF-moderator Jennifer Halsall voorstelde, die online en on-site deelnemers verwelkomde en het programma voor de dag introduceerde: "De weg naar EHFF was lang en bochtig en ik ben zo blij dat we hier allemaal kunnen zijn, velen in persoon, en nog veel meer die zich digitaal bij ons voegen van over de hele wereld. We staan ​​voor een krachtig evenement. Ik ben heel blij dat ik de eer heb om dit jaar het evenement te openen, dat wordt georganiseerd onder dezelfde vier pijlers die u aantreft in de sectorale sector van EuropeActive Manifest: gezondheid, digitaal, gemeenschap en normen".

Gezondheid bevorderende lichaamsbeweging en lancering van het sectoraal handvest

EuropeActive-bestuurslid Alfonso Jimenez introduceerde de verschillende sessies onder de pijler Gezondheid en verwelkomde adjunct-directeur-generaal voor Onderwijs, Jeugdzaken, Sport en Cultuur, Viviane Hoffmann. In haar toespraak noemde ze het belang van het HealthyLifestyle4All-initiatief, de tweejarige campagne van de Europese Commissie die sport en een actieve levensstijl wil koppelen aan gezondheids-, voedsel- en ander beleid.

Dr. Fiona Bull, hoofd van de afdeling voor Physical Activity van de WHO, nam het publiek mee door te wijzen op het belang van het transformeren van fysieke activiteit door samenwerken en door besluitvormers in de gezondheids-, sport- en onderwijssectoren te betrekken om de voordelen regelmatig te promoten: "We moeten focussen op duurzame communicatiecampagnes om mensen effectief te bereiken, te motiveren en te betrekken, samen met omgevingen die veilige, betaalbare plaatsen en ruimtes bieden om fysieke activiteit mogelijk te maken, evenals programma's, producten en diensten voor mensen van alle leeftijden." Keynote speaker Imran Rashid deelde zijn kennis en expertise over geestelijke gezondheid en welzijn in het digitale tijdperk: "We moeten klantreizen creëren met de juiste voorwaarden die leiden tot de juiste gewoonten. Nauwere en diepe relaties maken ons gelukkiger en gezonder. De grote transformatie vraagt ​​om een ​​verschuiving; van digitalisering naar humanisering, van klant naar mens, van er goed uitzien naar je goed voelen en van individualisme naar saamhorigheid". De gezondheidsgerichte sessies werden afgesloten met een analyse van Barbara Klein over de verschillende fitnessbehoeften van de aanwezige babyboomers en generatie X, evenals de benadering van de cluboperator en apparatuur/technologieleveranciers om deze twee leeftijdsgroepen betrokken te houden: "Functionele training moet niet alleen gaan over touwen en cross -fit maar ook over bewegen, strekken, mobiliteit, mentale balans. Als we dat voor elkaar hebben, kunnen we X'en en boomers holistisch begeleiden".

Panelsessie over inclusiviteit en gelijkheid

EREPS-ambassadeur Tony Stone leidde de weg voor sprekers en panelleden onder de communautaire pijler. Hij introduceerde Andrea Orsag die een inzichtelijke presentatie gaf over de impact die we hebben op de planeet en de noodzaak van een meer bewuste, gevoelige benadering om een ​​gezonde, milieuvriendelijke levensstijl te leiden: "We sporten om de beste versie van onszelf te zijn. De fitnessbranche heeft een enorme kans om het beste te zijn voor onszelf en voor onze planeet". De panelsessie over inclusiviteit en gelijkheid bestond uit moderator Rachel Young en panelleden Tony Stone, Catherine Edmunds, Saly Marone, Maike Kumstel. Het panel werd afgesloten met de officiële lancering van het Sectoraal Handvest voor inclusie, antidiscriminatie en eerlijke behandeling. De deelnemers werden aangemoedigd om hun steun elektronisch toe te zeggen om een ​​eerlijke, niet-discriminerende en inclusieve behandeling te garanderen in het hele Europese ecosysteem voor fitness en lichaamsbeweging.

De sector opnieuw opbouwen door middel van normen en de rol van tussenpersonen en aggregators in de fitnessindustrie

Adjunct-directeur - Standards, Anna Szumilewicz, nam de leiding voor de Standards-gerelateerde sessies en leidde een paneldiscussie met Julian Berriman, Director of Professional Standards Committee, Rocco Venizelos (EREPS Ambassador), George Xiros (Studio One) en Lene Skytte (Fit&Sund) over de noodzaak om de sector opnieuw op te bouwen door middel van normen: "Normen, aangezien minimumvereisten niet genoeg zijn, hebben we een systeem van levenslang leren en vereisten nodig om dat levenslang leren in stand te houden. Als industrie zouden we ons in die 'levenslange educatie' moeten verdiepen. Merel Wagner (Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, NEN) nam het publiek mee door het belang van kwaliteitsborging met CEN-normen voor fitnessfaciliteiten en lanceerde officieel het 5-fasenschema voor fitnessclubcertificering volgens de EN 17229-normen. Het schema dekt de essentiële management-, operationele en supervisievereisten voor alle clubs, evenals de kwalificaties van fitnesstrainers. Enkele honderden uitgenodigde clubs uit heel Europa zullen deelnemen aan een proef om het certificatieschema te testen dat vanaf april 2022 zal worden opengesteld. De standaardsessies werden afgesloten met Julian Berriman, waarin werd uitgelegd hoe bewegingsprofessionals in het European Register of Exercise Professionals (EREPS) kunnen worden opgenomen en hoe relevant het register is voor het erkennen van kwalificaties en vaardigheden van die professionals als kwaliteitsborging voor consumenten en werkgevers.

Digitalisering in de fitnessindustrie

De EHFF-focus verschoof naar Digital met FitTech Summit-oprichter Natalia Karbasova, die de discussies leidde over het belang van digitalisering in de fitnessindustrie. De digitale toekomst en de impact van COVID-19 werden diepgaand geanalyseerd door Ian Mullane (Keepme) in een inzichtelijke presentatie waarin hij uitdrukte dat "COVID een soort accelerator was voor kansen om mee te groeien met de digitale transformatie. Dit tempo van adoptie is niet zo soepel geweest. Het heeft geholpen met de veerkracht van onze sector en zijn vermogen om terug te stuiteren. Digitaal vereist het kapitaal, de middelen en het plan, en de wil om dit steeds belangrijker wordende aspect van ons bedrijf te begrijpen, dat onvermijdelijk zal evolueren".

De dag werd afgesloten met EHFF-moderator Jennifer Halsall die het evenement afrondde door de teams, sprekers en publiek van EuropeActive en FIBO te bedanken voor hun komst en investeringen in onze sector. Andreas Paulsen, CEO van EuropeActive, sloot het evenement af met de woorden: "Deze grote transformatie in de komende jaren is gedefinieerd in het Horizon 2025 Sectoral Manifesto dat EuropeActive in de herfst van vorig jaar publiceerde. In deze kritieke tijd voor onze sector, inderdaad voor de Europese samenleving als geheel , terwijl we verder gaan dan de onmiddellijke uitdagingen van de pandemie en een toekomst van nieuwe kansen en nieuwe consumentenverwachtingen tegemoet gaan, zijn we ongelooflijk enthousiast en dankbaar over de steun die EuropeActive krijgt voor onze Hybrid EHFF 2021!".

Ga voor meer informatie naar www.europeactive.eu/event/europeactive-events

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO