09-08-2018

“Samen een trendbreuk creëren in de toename van overgewicht”, dat is de belofte die EFAA met Nieuwe Gezondheid deed bij de ondertekening van de pledge van ‘Alles is Gezondheid’, geïnitieerd en onderdeel van het Ministerie van VWS Nationaal Preventie Programma.

VWS onderkent al jaren de problematiek van de toename van overgewicht en obesitas, daarom is het Nationaal Preventie Programma opgezet en het programma onderdeel ‘Alles is Gezondheid’. Een van de doelstellingen van VWS is het keren van de groei van overgewicht (tussen 1960 en 2018 gegroeid van 15% naar 52% van de bevolking. RIVM heeft voorspeld dat dat naar 60% gaat voor 2040. Wij als Fitnessbranche kunnen hier een belangrijke rol in vervullen. Wij hebben de kennis in huis, de mensen om te begeleiden, vanuit het hele land te bereiken, alleen zitten we nog niet helemaal op 1 lijn.

‘Fitness met passie’ workshops

Met de ‘Fitness met Passie’ workshops wil EFAA de kennis op gebied van afslankbegeleiding en begeleiding binnen sportcentra naar een wetenschappelijk gevalideerd niveau brengen. In de workshops wordt informatie aangereikt over de Overgewicht en Obesitas richtlijn van NL Actief en Motivational Interviewing, maar ook over de nieuwe voedingsrichtlijn van de Gezondheidsraad, de nieuwe beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad, de Blue Zones principes, werken met Positieve Gezondheid in de praktijk, toepassen van de leefstijlscan en deelnemers ontvangen tools om de voeding en beweegrichtlijnen, de leefstijlscan en Positieve Gezondheid visie in de praktijk te toetsen met leden.

Om onze missie kracht bij te zetten ontvangen deelnemers de Motivational Interviewing video e-learning  (t.w.v. € 225,-) en de e-learning Beweegdeskundige Overgewicht en Obesitas (t.w.v. € 125,-)  cadeau!

Deze workshops zijn voor mensen die fitness trainer, personal trainer of coach willen worden of al zijn. Maar de workshop is ook voor managers, instructeurs, ondernemers en service medewerker in de sport. Eigenlijk voor iedereen die een passie heeft om mensen helpen doelen te bereiken en gezonder te worden, geloven in de kracht van preventie en een expert willen worden op gebied van fitter, gezonder en vitaler worden.

Meer informatie: https://www.efaa.nl/web/specialisaties/fitness_met_passie_workshop

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO