19-09-2022

De Nationale Beweegminuut!

We weten het allemaal, we zitten teveel en we zitten ons letterlijk ziek. Nederland is kampioen zitten in Europa, we zitten gemiddeld maar liefst 9,6 uur per dag en daar is het zitten op het werk een belangrijk onderdeel van. Daardoor lopen we meer kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. Beeldschermwerkers hebben daarnaast ook een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders.

Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig even opstaan en bewegen. Als je elk half uur in beweging bent, is de kans kleiner dat je ziek wordt. In een ideale wereld zijn we dus ook tijdens ons werk gezond bezig.

Daarom is er iedere werkdag om 11 uur: De Nationale Beweegminuut.

Voor alle kantoortijgers en sturologen, stap uit die vrachtwagen en aan de kant met dat bureau. Ga lekker staan en steel de show! Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft er een leuke activiteit voor bedacht en helpt ons een handje onze zitgewoonten te doorbreken en wel met de Nationale Beweegminuut. Doe mee en help Nederland van Europees kampioen zitten naar Europees kampioen bewegen tijdens het werk!

Doe mee en nodig uit!

Doe zelf mee met de Nationale Beweegminuut en nodig zoveel mogelijk vrienden, familie, collegae en klanten uit om ook mee te doen.

https://www.denationalebeweegminuut.nl/

De Nationale Beweegminuut is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en onderdeel van de campagne ‘Zet ook de stap’.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO