04-01-2019

EFAA opleidingen reikt de eerste stap aan!

De fitnessmarkt is al jaren flink in beweging. Is Fitness trainer nog wel een vak voor de toekomst? Zo ja, hoe ziet die toekomst er dan mogelijk uit?

Voor de fitness trainer van de toekomst wordt het steeds belangrijker om te onderzoeken welke behoeften er liggen achter de vraag van de fitness deelnemer. Iemand die wil afvallen zoekt een oplossing om gezond en duurzaam af te vallen, niet alleen om fitness oefeningen te doen. Bewegen is voor deze persoon dus slechts een onderdeel. Voeding, motivatie en mentale kracht zijn dan nog enkele andere aspecten waarop je je als trainer kan specialiseren, om je doelgroep nog beter te kunnen ondersteunen en begeleiden.

De Fitness trainer als gastheer/vrouw

De fitness trainer van de toekomst is steeds meer een gastheer of gastvrouw, een accountmanager van zijn/haar fitness klanten, een educator en wellicht ook wel de netwerker, samenwerkend met andere expertises zoals diëtisten, fysiotherapeuten, huisartsen enz.

De Fitness trainer is Leefstijl als medicijn expert

De fitness trainer van de toekomst is in ieder geval een ‘leefstijl als medicijn’ kenner of expert. Zij/hij past de beweegrichtlijn en wellicht ook de voedingsrichtlijn van de Gezondheidsraad toe, wetenschappelijk onderbouwd. Het is aan te bevelen voor elke trainer om expert te worden op gebied van overgewicht preventie, gezien het feit dat meer dan 50% van de klanten van sportcentra willen afvallen. Binnen alle expertises is kennis op gebied van voeding, gedragsveranderingsbegeleiding en motiverende gespreksvoering nodig. Begeleid worden door een fitness expert met expertise op dit vlak is begeleid worden naar duurzaam resultaat, een duurzaam gezondere leefstijl en een gezonder gewicht.

EFAA opleidingen biedt extra toekomstperspectief!

De missie van EFAA is dat de fitnessbranche en fitness trainers een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van overgewicht en obesitas en de ontwikkeling van fitness als leefstijlmedicijn. Om deze missie kracht bij te zetten reikt EFAA alle deelnemers van de Fitness A opleiding een aantal verdiepingen aan, waarmee ze een belangrijke start maken om als expert op te treden:

  1. Gratis deelname aan de workshop Fitness met Passie, inclusief een inkijk in de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) ontwikkelingen

  2. Gratis deelname aan de training Core Conditioning Trainer

  3. Gratis de e-learning Beweegdeskundige Overgewicht en Obesitas

  4. 75% korting op de Leefstijl- en vitaliteit coach opleiding module 1: Beweging en voeding

De Fitness trainer als personal trainer en doelgroep expert

Personal training zal in de komende jaren enorm doorgroeien en de kans dat een fitness trainer door ontwikkelt naar personal trainer is zeer groot. Er wordt ook steeds meer expertise gevraagd van de fitness trainer en/of personal trainer en juist daar zal de ontwikkeling in de komende 10 jaar met name komen te liggen. Als je doelgroep gerichte expertise ontwikkelt, wordt je steeds waardevoller voor je klanten. EFAA ontwikkelde op de 5 primaire doelstellingen van sportcentrum klanten trainersrichtlijnen, die in de EFAA opleidingen aan de orde komen. Ook de vraag naar een functionele houding specialisatie neemt snel toe, waardoor de trainer mensen optimaal kan helpen naar een gezondere houding en beter gebruik van o.a. de rug.

Zorg ervoor dat je klaar bent voor de toekomst! https://www.efaa.nl/web/de_toekomst_van_fitness_trainer

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO