13-05-2019

Een expertpanel van de WHO heeft onderzoeksuitkomsten beoordeeld over de gunstige invloed van fysieke activiteit op jonge kinderen en heeft het effect van onvoldoende slaap en inactiviteit beoordeeld.

De experts benadrukken dat de eerste jaren vooral belangrijk zijn, omdat genoeg beweging en kwaliteit slaap als je jong bent, obesitas en de bijbehorende ziekten later in het leven kunnen voorkomen. Dit is  essentieel, gezien de ongekende niveaus van obesitas bij kinderen en lichamelijke inactiviteit in heel Europa.

Een belangrijk bericht van de WHO is dat de speeltijd terug moeten komen. De tijd van de zittende persoon, inclusief de schermtijd, moet worden beperkt met behoud van voldoende slaaptijd.

De richtlijnen bevatten een reeks aanbevelingen voor zuigelingen en kinderen onder de leeftijd van 5 jaar, voor actieve tijd, sedentaire tijd en slaaptijd. EuropeActive verwelkomt deze richtlijnen en onderschrijft het belang dat kinderen voldoende actief leven.

Welke rol kunnen wij als fitness professional hierin pakken? Bieden we voldoende sport mogelijkheden voor kinderen? Bieden we voldoende mogelijkheden voor de hele familie? Is de instap voor kinderen laagdrempelig genoeg? Maar wellicht kunnen we nog meer, zoals samenwerken met de gemeente, als die gekozen hebben om J.O.G.G. gemeente te zijn of onderwijs en ouders bewustwordingsmaterialen aanreiken over gezond bewegen, gezond eten en deze nieuwe beweegrichtlijnen voor kinderen. Op die manier zetten we de visie ‘Het sportcentrum als lokaal kenniscentrum voor een actieve en gezonde leefstijl’ om naar de praktijk.

Lees hier meer over dit thema;

http://www.europeactive.eu/blog/who-publishes-new-guidelines-physical-activity-children-need-sit-less-and-play-more

Wil je de compacte Nederlandse vertaling ontvangen van de richtlijn, mail naar j.vanheel@efaa.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO