13-06-2023

Eerste stappen om een PT-business op te zetten!

Het opzetten van een individuele zelfstandige personal training business vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Hier zijn enkele compacte, maar belangrijke stappen om mee te beginnen:

  1. Definieer je doelen en doelgroep: Bepaal wat je wilt bereiken met je personal training business en identificeer je doelgroep. Denk na over de soorten klanten die je wilt bedienen, zoals beginners, sporters of mensen met specifieke behoeften.
  2. Volg een relevante opleiding en behaal certificeringen: Investeer in een erkende opleiding op het gebied van personal training en behaal certificeringen van gerenommeerde instanties. Dit helpt je geloofwaardigheid op te bouwen en vertrouwen te wekken bij potentiële klanten.
  3. Stel een bedrijfsplan op: Ontwikkel een gedetailleerd bedrijfsplan dat je doelstellingen, doelgroep, diensten, prijsstelling, concurrentieanalyse, marketingstrategie en financiële projecties omvat. Dit plan dient als leidraad voor je activiteiten en helpt je bij het nemen van beslissingen.
  4. Registreer je bedrijf en voldoe aan wettelijke vereisten: Kies een passende rechtsvorm voor je bedrijf, registreer het bij de relevante instanties en zorg ervoor dat je voldoet aan alle wettelijke vereisten, zoals belastingregistratie en verzekeringen.
  5. Creëer een professionele online aanwezigheid: Bouw een website en/of maak gebruik van sociale media om je personal trainingsdiensten te promoten. Zorg voor hoogwaardige inhoud, zoals testimonials, artikelen en gezondheidstips, om potentiële klanten aan te trekken.
  6. Bouw een netwerk op en werk aan doorverwijzingen: Maak contact met andere professionals in de gezondheids- en fitnessindustrie, zoals fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en artsen. Dit kan leiden tot doorverwijzingen en samenwerkingsmogelijkheden.
  7. Bied waardevolle diensten en klantenservice: Lever hoogwaardige, op maat gemaakte trainingssessies en zorg voor een persoonlijke en motiverende ervaring voor je klanten. Luister naar hun behoeften, bied continu ondersteuning en bouw een goede relatie op.
  8. Marketing en promotie: Ontwikkel een marketingstrategie om je diensten te promoten. Gebruik online en offline kanalen om jezelf te profileren, zoals advertenties, mond-tot-mondreclame, sociale media en samenwerkingen met lokale bedrijven.
  9. Investeer in je eigen professionele ontwikkeling: Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, onderzoek en technieken in de fitnessindustrie. Blijf leren en verbeter je vaardigheden door middel van workshops, conferenties en voortdurende educatie.
  10. Houd je financiën bij en streef naar groei: Zorg voor een gedegen boekhouding en financiële planning. Monitor je inkomsten, uitgaven en winstgevendheid. Streef naar groei door het uitbreiden van je klantenbestand, het aanbieden van nieuwe diensten en het verhogen van je professionaliteit.

Extra aandacht mag naar de borging van kwaliteit. Zet meteen vanaf de start een systeem op waarmee de kwaliteit van de dienstverlening bij wijze van spreken kopieerbaar is, zonder dat je er zelf bij betrokken zou moeten zijn. Dat dwingt je om na te denken om de processen en procedures die van groot belang zijn voor het succes van de organisatie vast te leggen en ook met een opslagstructuur te werken die duidelijk en zelf verklaarbaar is.

Het opzetten van een individuele zelfstandige personal training business vergt tijd, inzet en doorzettingsvermogen. Wees bereid om te leren van ervaringen en pas je aanpak aan wanneer dat nodig is. Bovenal, blijf gefocust op het bieden van waarde aan je klanten en het streven naar uitmuntendheid in je vakgebied.

Dit artikel is toegevoegd aan het trainer dossier onder Personal Training. Hierin bouwen we de komende maanden aan een compleet dossier voor personal trainers. Heb je nog geen toegang, je kan er hier gratis voor inschrijven: https://www.efaa.nl/nieuwe_gezondheid_trainers_netwerk

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO