19-01-2015

Vanaf 12 februari tot en met 16 april 2015 kunnen lokale sport- en beweegaanbieders weer aanvragen indienen voor de Sportimpuls.  

De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen. De Sportimpuls 2015 kent in de ‘reguliere’ ronde een subsisdie van 3,5 miljoen euro ter beschikking.

Is inactiviteit, overgewicht en/of obesitas een groeiend probleem in uw gemeente, dan is de FitCoach Leefstijlplan interventie een interventie die u in uw regio toe kunt passen. Welke stappen kunt u ondernemen om gebruik te maken van deze erkende interventie in uw regio?  

Stap 1: Welke gegevens zijn er beschikbaar over inactiviteit en overgewicht in uw regio (denk aan GGD-cijfers, gemeente-scans, wijkcijfers, verenigingsscans, KISS-cijfers, doelgroepanalyses) Stap 2: Kies de FitCoach |Leefstijlplan interventie op de Erkende interventie FitCoach Leefstijlplan Stap 3: Wat is de relatie met bestaand gemeentelijk sport- en beweegbeleid in deze buurt? Stap 4: Leg contact met relevante samenwerkingspartners, de gemeente en eigenaar sport- en beweegaanbod (interventie-eigenaar FitCoach Leefstijlplan) wat u wilt uitvoeren als lokale sport- en beweegaanbieder? Stap 5: Vanaf 12 februari 2015 is alle informatie over het indienen van een subsidieaanvraag te vinden opwww.zonmw.nl/subsidiekalender. Lees de oproep voor het indienen van een subsidieaanvraag Sportimpuls 2015 en volg de instructies. Stap 6 : tot 16 april 14.00 is het mogelijk om te aanvraag in te dienen.  

Meer informatie Mail naar de interventie eigenaar: EFAA, info@efaa.nl Wilt u lokale ondersteuning? Neem contact op met de Sportimpulsadviseur in uw regio. Voor meer informatie over Sportimpuls en Sport en bewegen in de buurt: www.sportindebuurt.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO