03-04-2017

Fitnesstrainer B opleiding - nu verkort met 60% thuisstudie Combinatie online leren en 4 praktijk/theorie lessen

Om in bezit te komen van de door NL Actief (Fit!vak) erkende Fitnesstrainer B opleiding (niveau 4 FitNed.nl / nationaal register voor fitness professionals), dien je een persoonlijk en geperiodiseerd trainingsprogramma samen te stellen (scriptie), uit te voeren en te verdedigen in een presentatie. Daarnaast dien je het theorie-examen te behalen. Hiervoor dient men de lesstof die behandeld wordt in het Fitnesstrainer B boek te bestuderen. Om je optimaal voor te bereiden voor zowel het theorie als praktijkexamen biedt EFAA opleidingen vanaf juni 2017 de erkende Fitnesstrainer B opleiding aan met 60% thuisstudie.

Deelnemers ontvangen 9 videolessen waarin de theoretische lesstof behandeld wordt. Naast de videolessen volgt men 4 opleidingsdagen waarin in de eerste 2 dagen vooral aandacht wordt besteed aan anatomie, fysiologie en trainingsleer. Tijdens deze theorie dagen wordt vooral aandacht besteed aan periodiseren, worden er diverse geïntegreerde trainingsconcepten besproken en leert men hoe je deze concepten kan gebruiken om een goed onderbouwt en persoonlijk trainingsprogramma samen te stellen. Dag 3 en 4 staan helemaal in het teken van het samenstellen en implementeren van een geïntegreerd en persoonlijk trainingsprogramma en het maken van je scriptie. Je wordt hierbij optimaal voorbereid op het verdedigen van je scriptie (= praktijkexamen Fitnesstrainer B).

Fitness B en NASM Personal Training totaal opleiding

Deze Fitness B opleiding kan ook gecombineerd worden met de Europees erkende NASM Personal Training opleiding. De 2 theorie lesdagen komen dan te vervallen omdat men tijdens de NASM Personal Training al zeer uitgebreid en diepgaand de anatomie, inspanningsfysiologie, trainingsleer, en periodiseren volgens het OPT model heeft afgerond.

Meer informatie: https://www.efaa.nl/web/fitness_en_pt/fitvak_fitnesstrainer_b_opleiding

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO