20-06-2010

De Europese Accreditatie - Fitness-project, een ongekend initiatief om de normen vast te stellen van een pan-Europese benchmark voor opleiders in de gezondheid en fitnessbranche, heeft zijn laatste stadia bereikt met nog slechts vier maanden te gaan. Het twee jaar durende project wordt geleid door CYQ, de toonaangevende instantie, specifiek in de gezondheids- en fitnessbranche, van het Verenigd Koninkrijk, en van EHFA, het European Health en Fitness Association. Het is een Leven Lang Leren Europa gesubsidieerd project, waardoor de aanbieders in de gezondheid en fitness-sector van opleidingen en nationale verenigingen in heel Europa worden geaccrediteerd met de Europese Health en Fitness Association (EHFA) Normen voor beroepen die naast opleidingen ook het instrueren van fitness, groepsfitness en persoonlijke instructie.

Een up-benadering

Wat dit betekent voor het bedrijfsleven is dat er nu een gezamenlijke benadering is in de aanpak van opleidingen en kwalificaties in heel Europa. Kwalificaties van individuele instructeurs kunnen nu worden erkend in het hele continent, waardoor de mobiliteit en de verandering van locatie verbeterd is. Voor de werkgevers zal het duidelijkheid bieden voor instructeurs met buitenlandse diploma's. Eindelijk worden zij snel en makkelijk herkend. Gedefinieerde normen stellen de trainers in staat om een verbeterd product aan te bieden waarvan niet alleen hun bedrijf kan profiteren maar ook de industrie in zijn geheel.

De partners en aanbieders van opleidingen zijn overal in Europa bij het project betrokken, waaronder Nederland, Frankrijk, Portugal, Italië, Zweden, Litouwen, Hongarije en de Tsjechische Republiek. Resultaten van het project tot nu toe hebben andere aanbieders van opleidingen geïnspireerd om door accreditatie proces te gaan, inclusief organisaties gevestigd in Cyprus, Noorwegen, België en zelfs buiten Europa, in Canada. Aan het eind van het project zullen er 26 organisaties met succes zijn geaccrediteerd.

EHFA normen

EHFA Normen zijn een Europese benchmark voor opleidings- en beroepsonderwijs in de gezondheids-en fitness-sector in heel Europa. Succesvol geaccrediteerde aanbieders van opleidingen hebben aangetoond, door middel van een transparant en onafhankelijk proces van externe verificatie, dat zij aan deze normen voldoen. Dit is de eerste pan-Europese oefening en fitness initiatief waarin de EHFA Normen zijn afgestemd op het Europees kwalificatiekader (EKK), zodat duidelijk zichtbaar is welke kennis, vaardigheden en competenties nodig zijn voor het instrueren van fitness beroepen. Het project geeft ook ondersteuning voor de verdere ontwikkeling van het Europees register van Fitness Professionals (EREPs), die nu beschikt over een steeds groter wordende database met lidmaatschappen met leden vanuit heel Europa in 28 verschillende landen.

Jenny Patrickson, directeur van toekennende op CYQ, zei:

"Wij zijn tot nu toe uitermate tevreden met de resultaten van het project. De kwaliteit van de opleiding en de beoordeling van de organisaties die zijn geaccrediteerd is zeer hoog. Veel van de aanbieders van opleidingen hebben aangegeven dat het verkrijgen van accreditatie als gevolg van de goedkeuring het bedrijfsleven heeft verbeterd.

"Het project heeft ons in staat gesteld om het accreditatie proces te stroomlijnen, waardoor het eenvoudig en makkelijk te volgen is. We zijn in staat om accreditatie documenten te vertalen naar het Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Zweeds en Nederlands waardoor proces meer toegankelijk is geworden. EHFA normen zijn vernieuwd en bijgewerkt om ervoor te zorgen dat zij nog steeds actueel en fit-for-purpose zijn.

"We kijken uit naar de presentatie van de resultaten van het project op onze laatste conferentie dat wordt gehouden in Brussel op 10 september."

CYQ is een werking van de centrale YMCA, het Verenigd Koninkrijk activiteit voor de gezondheid liefdadigheid, www.cyq.org.uk

Voor alle media vragen kunt u contact opnemen met Jason Fragola op CYQ op: E: J. Fragola cyq.org.uk @ T: 0044 (0) 20 7343 1833

Voor meer info over CYQ, bezoek dan hun website op: www.cyq.org.uk Voor meer info over EHFA, bezoek hun website op : www.ehfa.eu

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO