23-04-2008

Den Bosch/Nieuwegein, 17 april 2008 – Op vrijdag 18 april wordt op het Fit!vak-congres het onderzoeksrapport De fitnessbranche in beeld - 2008 gepresenteerd. Het is de eerste uitgave op basis van de Nationale Fitnessmonitor die in 2007 is gestart. Tino Hoogendijk, voorzitter van de VES en bestuurder van Fit!vak, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Fitnesscentra profiteren flink van de toenemende aandacht voor het lichamelijk welzijn en bewegen van de laatste jaren. Dit geldt voor de hele wellnessbranche, waartoe ook de fitnesscentra gerekend worden. Het aantal centra in deze branche is de laatste jaren explosief gestegen. Er komen steeds meer nieuwe ondernemers op de markt. Fitnessketens en budgetcentra zijn in opkomst. De concurrentie neemt toe.

De branche heeft een geraamde omzet van 850 miljoen euro en biedt aan 26000 mensen werk

Fitnessbranche in beeldDeze ontwikkeling roept bij fitnessondernemers allerlei vragen op. Zijn het vooral de ketens die groeien of neemt het aantal individuele ondernemers net zo hard toe? Wat is de beste locatie voor een nieuwe vestiging? De explosieve groei van de fitnessmarkt maakt ook beleidsmakers nieuwsgierig. Zijn de grenzen van de groei in zicht? In welke regio’s concentreert de opmars van fitness zich vooral? Welke doelgroepen kunnen via deze centra worden bereikt? Hoe groot is de werkgelegenheid in deze sector? Hoeveel geld gaat hier in om?

De fitnessbranche in beeld - 2008 geeft een representatief beeld van de fitnessmarkt en van ontwikkelingen in deze sector. Het boek bevat trends, actualiteiten en kerncijfers. Aan d e Nationale Fitnessmonitor 2007 hebben maar liefst 800 fitnessondernemingen meegewerkt. Niet eerder werd in de Nederlandse fitnessbranche op zo grote schaal onderzoek gedaan. De fitnessbranche in beeld - 2008 geeft dan ook een gedegen overzicht van de markt en is onder andere bruikbaar voor marktvergelijking, productontwikkeling, beleidsontwikkeling en benchmarking .

Bijna 50% van de fitnesscentra heeft investeringsplannen

De fitnessbranche in beeld - 2008 is het jongste onderzoeksrapport van het W.J.H. Mulier Instituut. Het rapport is verschenen bij Arko Sports Media (ISBN 978-90-5472-056-0). Het Ministerie van VWS heeft een financiële bijdrage geleverd aan het project. Brancheorganisaties Fit!vak en EFAA en onderzoeksinstelling The Leisure Database Company hebben hun medewerking aan het project verleend.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO