11-12-2014

Een jaar na de lancering van het project Meet me @the Gym van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting zijn nu de eerste Fit!vak Preventiecentra gecertificeerd om mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) te ontvangen.

De eerste instructeurs hebben zaterdag 29 november 2014 hun diploma ontvangen en fitnesscentra zijn vanaf nu ‘officieel’ toegankelijk voor mensen met hersenletsel. Het keurmerk Hersenletsel biedt mensen in de chronische fase onder deskundige begeleiding een sportprogramma op maat bij 45 Fit!vak Preventiecentra in Nederland. Deze centra garanderen een geschikte sportomgeving zonder al te veel prikkels, met persoonlijke aandacht en een specifiek voor deze doelgroep getrainde begeleiding. In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 160.000 (nieuwe) mensen te maken met een of andere vorm van hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, hersenbloeding of ongeluk. Zowel lichamelijke als cognitieve problemen zijn het gevolg en kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren. Sporten is een cruciaal middel om deze problemen aan te pakken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds vaker dat lichaamsbeweging niet alleen ons lijf, maar ook ons brein in conditie houdt. Vanuit dat perspectief hebben de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation de handen ineengeslagen om mensen te motiveren om weer in beweging te komen en het sporten in een fijne omgeving mogelijk te maken.   Els van der Rhee (projectleider Patiëntenzorg bij de Hersenstichting en projectleider van Meet me @the Gym): ‘Een reguliere sportschool is vaak net een brug te ver voor mensen met hersenletsel. Wij willen deze doelgroep echter aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Daarom moeten wij voor hen bepaalde drempels wegnemen en een aangepast programma aanbieden. Sporten waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Wij hopen dat dit keurmerk Hersenletsel en de goede gecertificeerde begeleiding door een Bewegingsdeskundige NAH helpt om mensen met NAH weer aan het sporten te krijgen. Dat is iets waar we als Hersenstichting graag aan bijdragen.’   Op de nieuwe website www.meet-me-at-the-gym.nl is meer informatie over het project te vinden. Tevens is hier een overzicht beschikbaar van de aangesloten sport- en beweegcentra, waar het mogelijk is voor mensen met NAH om prikkelvrij te sporten.   Fit!vak leden die zich ook op deze doelgroep willen richten, kunnen deelnemen aan de tweede tranche, die in het 1e kwartaal 2015 begint.   U krijgt de mogelijkheid om het keurmerk Fit!vak Preventiecentrum voor de doelgroep van mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel te behalen door deel te nemen aan het door de Vrienden Loterij gesubsidieerde project ‘Meet me @the gym’.

  • U bent de eerste in uw regio die het keurmerk ‘Hersenletsel’ behaald;
  • U onderscheidt u van uw concurrenten;
  • U profiteert van de enorme landelijke en lokale publiciteit;
  • U realiseert lokaal de verbinding met revalidatie instellingen;
  • U haalt een nieuwe doelgroep binnen;
  • Twee van uw instructeurs behalen kosteloos het diploma 'Bewegingsdeskundige NAH';
  • De kosten voor de keuring worden vergoed.
Hier kunt u zien onder welke voorwaarden u kunt deelnemen aan het project Meet Me @the Gym. Hier kunt u uw centrum aanmelden! U kunt ook contact opnemen met Dyon Voogt, 06 - 51 92 98 05, d.voogt@fitvak.com

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO