26-10-2020

EuropeActive organiseerde op woensdag 30 september 2020 hun 7e jaarlijkse European Health and Fitness Forum (EHFF). Geheel virtueel deze keer vanwege COVID-19. Sprekers en panelleden die aan het evenement hebben bijgedragen, waren zowel on-site als virtueel aanwezig, waardoor EHFF meer mensen uit heel Europa en de wereld dan ooit tevoren kon bereiken. Het thema: HORIZON 2030, een vooruitblik hoe onze branche er over 10 jaar uitziet. Hierbij werd meegenomen, de impact van de corona crisis op de branche. Karsten Hollasch van Deloitte gaf een presentatie over de impact van COVID 19 voor de fitnessbranche, David Stalker, president van EuropeActive gaf zijn visie op de nabije toekomst van de branche, Nerio Alessandri van Technogym zijn visie op ‘Horizon 2030 en Herman Rutgers sloot af met welk primair product wij nu eigenlijk verkopen als fitnessbranche.

Allereerst Karsten Hollasch van Deloitte over de impact van COVID 19 voor de fitnessbranche. Naast veel informatie over hoe de ketens het gedaan hebben gedurende de afgelopen maanden, vertelde Hollasch dat er maatschappelijk een steeds grotere acceptatie is van fitness als gezondheidsdienst. Zijn advies: Show our impact to the world! We moeten volgens Hollasch veel meer onderzoek doen en communiceren over de effecten van fitness, want andere sectoren zoals de zorg willen bewijzen zien. Meer inzicht in de effecten kan volgens Hollasch tevens voor een kwaliteitsimpuls zorgen binnen de branche. David Stalker, president van EuropeActive gaf in zijn presentatie zijn visie op de nabije toekomst van de branche. Hij vertelde dat wij als fitnessbranche toch nog steeds veel meer als leisure branche gezien worden, iets wat mensen doen als vrijetijdsbesteding, in de plaats van ‘public health provider’. Ook hij gaf dit echter wel als grote groeikans aan, zeker gezien de ontwikkelingen tijdens de corona crisis. We moeten volgens Stalker nu echt de connectie gaan maken met de zorgsector. Dat moet internationaal gebeuren door Europe Active, maar ook nationaal door de brancheorganisaties en regionaal en lokaal door de sportcentra. Nerio Alessandri van Technogym nam het stokje over en gaf zijn visie op ‘Horizon 2030’. Nerio vertelt over de ontwikkelingen online, die een boost hebben gekregen binnen de branche de laatste maanden en niet meer weg te denken zijn. Hij ziet veel toekomst in personal wellness en preventie en noemt 3 pijlers om in de komende jaren in te investeren als branche, club en professionals;

  1. Competentie/kennis ontwikkeling
  2. Transformatie van fitness naar community
  3. Ontwikkelen naar wellness en health club van de maatschappij en regio

Herman Rutgers, de gastheer van het event, sloot af met een interview met Rene Moos van Basic Fit en welk primair product wij nu eigenlijk verkopen als fitnessbranche. Rene Moos kreeg de vraag, “als je de afgelopen 20 jaar nog eens over mocht doen, wat zou je dan anders doen?”. Zijn reactie: 1. Meer focus, want wij ondernemers hebben de neiging teveel te ondernemen en daardoor te weinig te focussen. 2. Go fast, de ontwikkelingen gaan snel, dus als je een goeie focus hebt, ga er in volle vaart voor. 3. Ontwikkel expertise op het gebied van wellness en voedingsadvies, want dat is wat de leden zoeken in de nabije toekomst.

“Welk primair product wij eigenlijk verkopen?” stelt Rutgers: “We sell service & connection” was zijn devies. De clubs die een hoogstaande service en het ontwikkelen van communities binnen de club in de vingers hebben, hebben de toekomst, volgens Rutgers.

Een aanrader, het boek: Horizon 2030 The future of the health and fitness sector. Speciaal voor het EHFF event geschreven. 

https://europeactive.blackboxpublishers.com

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO