24-06-2015

Het Centrum voor Economie en Business Research heeft onderzoek gedaan naar de lichamelijke en mentale gezondheidskosten van inactiviteit in Europa. De totale kosten van inactiviteit voor de Europese economie worden geschat op € 80,4 miljard per jaar.

Op basis van gegevens uit zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn de totale kosten van inactiviteit afgeleid van de kosten van de vier grote niet-overdraagbare ziekten (hart- en vaatziekten, type 2 diabetes, darmkanker en borstkanker) die zijn toegeschreven aan inactiviteit en indirecte kosten in verband met de stemmings- en angststoornissen.

In Europa kunnen 500.000 sterfgevallen per jaar worden toegeschreven aan inactiviteit. Als effectieve interventies er voor kunnen zorgen dat een vijfde van de inactieve Europeanen in voldoende mate actief worden, kunnen de financiële voordelen oplopen tot € 16,1 miljard.

In het Verenigd Koninkrijk:

  • 16,9% van de sterfgevallen werden toegeschreven aan inactiviteit.

  • De totale jaarlijkse economische kosten van inactiviteit zijn € 14,2 miljard. Dit cijfer is samengesteld uit de directe en indirecte kosten van coronaire hartziekten, diabetes type 2, colorectale kanker, borstkanker en inactiviteit gerelateerde depressiviteit en angststoornissen.

  • De kosten van inactiviteit zijn gelijk aan 8,3% van de Britse uitgaven aan de gezondheidszorg of meer dan drie keer zoveel als de geschatte uitgaven aan de directe openbare gezondheidszorg voor aan roken gerelateerde ziekten in het Verenigd Koninkrijk.

Om de groeiende inactiviteit in heel Europa aan te pakken zijn er aanbevelingen inbegrepen. De aanbevelingen zijn gericht op het delen van succesvolle interventies om fysieke activiteit te bevorderen, het opzetten van samenwerkingsverbanden buiten de sector lichamelijke activiteit en het erkennen van de bredere gevolgen van lichamelijke activiteit, waaronder de sociale impact, ontwikkeling van vaardigheden en het positieve effect op de productiviteit en de prestaties.

http://www.bhfactive.org.uk/news-item/314/index.html?dm_i=1IYM,3HETM,IVTQ0G,CH58N,1

www.fitcoach.nl

www.fitcoachdirect.com

https://www.efaa.nl/web/overgewicht_preventie_netwerk

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO