13-03-2014

Leefstijl- en activeringsprogramma voor sportcentra en personal trainers in prijs verlaagd

Sinds maart 2013 kunnen sportcentra en personal trainers, maar ook gewichtsconsulenten en fysiotherapeuten, in Nederland en België het leefstijl- en activeringsprogramma FitCoach toepassen (inmiddels actief op 98 locaties in Nederland) om klanten te begeleiden naar een duurzame verandering in het beweeg- en sportpatroon.

Binnen dit programma krijgt de begeleiding van klanten een nieuwe dimensie, men wordt nl niet alleen begeleid op het gebied van sporten binnen de muren van bv het sportcentrum, de trainer, maar ook de deelnemer zelf krijgt het totale beweegpatroon van de gehele week in beeld, tot op het uur specifiek. Deze zelfmonitoring, die zelfs door de Nederlandse Huisartsen Genootschap in de zorgstandaard overgewicht/obesitas geadviseerd wordt voor mensen die gewicht willen verliezen, creëert een wetenschappelijk bewezen toename van motivatie om meer te gaan en blijven bewegen en sporten.

Het FitCoach Leefstijl- en activeringsprogramma wordt toegepast binnen sportcentra, personal trainers, fysiotherapeuten en gewichtsconsulenten die de visie van leefstijlbegeleiding ondersteunen en toe willen passen. In het afgelopen jaar heeft EFAA, de organisatie die FitCoach in Nederland en België aanbied, op basis van de nieuwe beweegrichtlijn overgewicht/obesitas, ook een afslankplan ontwikkeld, waarin de beweegbegeleiding ondersteund wordt met een kennis programma actieve en gezonde leefstijl.

Vanaf maart 2014 wordt dit programma, vanwege de succesvolle toepassing, voordeliger aangeboden aan de begeleiders. Niet alleen de inkoop van de beweegmonitor is met bijna 20% gedaald (van 60 naar 49 euro), ook de programma kosten per actieve deelnemer zijn zelfs met 50% gedaald (van € 4,70 per actieve deelnemer per maand naar € 2,35).

De Leefstijladviseur opleiding dag zal vanaf maart, exclusief de hardware, 95 euro Excl. Btw gaan kosten (193 euro inclusief 2 setjes Pebble/actilink). Bij bestelling van 6 sets, is de opleiding dag geheel gratis.

De nieuwe opleidingsdata voor 2014 staan vast en zijn te vinden op Opleidingsdata FitCoach Leefstijladviseur opleidingsdag 2014

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO