20-01-2018

Fysieke inactiviteit is geïdentificeerd als de 4e belangrijkste risicofactor voor vroegtijdig overlijden. Fysieke inactiviteit neemt dramatisch toe internationaal en draagt substantieel bij aan het ontstaan en verergeren van vele chronische aandoeningen. Het is dus een risico voor de gezondheid van de bevolking, wereldwijd. De focus van deze World Health Organization’s Global recommendations on physical activity for health is primaire preventie van chronische aandoeningen door fysieke activiteit.  

Inhoud Leefstijl- en preventie adviseur opleiding

In deze 2 daagse opleiding krijg de deelnemer niet alleen inzicht in de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad en de World Health Organization, ook wordt de oorzaak geschetst en ontvangt de deelnemer  middelen om dit gemakkelijk met cliënten/klanten/leden te communiceren en eventueel een compacte persoonlijke analyse en advies toe te passen.  

Dag 1: Focus op bewegen: Geschiedenis van onze leefstijl, oorzaken van inactiviteit, gevaren van een inactieve leefstijl, persoonlijke en omgevingsinvloeden, nieuwe Gezondheid model en WHO beweegrichtlijnen, Nieuwe Gezondheidsraad richtlijnen, effecten van de verschillende beweegvormen, afnemen van een beweeganalyse en verzorgen van een beweegadvies, educatie en informatie voor de deelnemer.  

Dag 2: Focus op voeding: Geschiedenis van ons voedingspatroon, oorzaken van verschillende vormen van diëten, nieuwe (Gezondheidsraad) voedingsrichtlijnen 2015, effecten van voedingsmiddelen op onze gezondheid, afnemen van een voedingsanalyse en verzorgen van een voedingsadvies, motivatie en gedragsverandering voor duurzaam resultaat.  

Deze Leefstijl- en preventie adviseur opleiding is ontwikkeld voor iedereen die geïnteresseerd is in leefstijl vanuit wetenschappelijk oogpunt, iedereen die werkt in sport en/of preventie/zorg organisaties, trainers, praktijk ondersteuners, Gewichtsconsulenten, WMO consulenten, combinatiefunctionarissen/ buurtsportcoaches, leerkrachten, coaches, bedrijfsartsen, P & O medewerkers, voorlichters, vrijwilligers in de zorg en iedereen die een adviserende en/of begeleidende functie heeft.  

Voor data en locatie, kijk op www.efaa.nl onder Leefstijlcoach.

https://www.efaa.nl/web/leefstijl_coach/module_1_leefstijl-_en_preventieadviseur_opleiding

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO