03-04-2018

De Eurobarometer 2017 over sport en lichaamsbeweging laat een teleurstellende daling van de algehele niveaus van fysieke activiteit zien in vergelijking met het rapport van 2014. In het nieuwe Eurobarometer-rapport blijft fitness de grootste sport in de EU. De voorbije 5 jaar hebben EuropeActive en Deloitte het jaarlijkse European Health and Fitness Market Report gepubliceerd, dat elk jaar een jaarlijkse groei voor de fitnesssector heeft laten zien. Ondanks aanhoudende economische, politieke en sociale turbulenties, heeft de overgrote meerderheid van de Europese fitnessmarkten de afgelopen jaren een aanhoudende groei laten zien en met een totaal marktvolume van meer dan 26 miljard euro is Europa nog steeds de grootste fitnessmarkt ter wereld. De twee grootste nationale fitnessmarkten in Europa zijn het UK en Duitsland.

In 2017 was de groei voornamelijk gerelateerd aan een + 3% toename van het aantal clubs in alle Europese landen, evenals een toename van het gemiddelde lidmaatschap per club, wat leidde tot een totale toename van de leden tot bijna 60 miljoen. EuropeActive heeft de ambitie om de groei van de industrie te ondersteunen en in 2025 80 miljoen leden te bereiken. Sommige trends die de afgelopen jaren zijn vastgesteld, gaan door met een toenemende invloed van technologische trends zoals draagbare apparaten en aangesloten fitnessapparatuur.

Er is een verschuiving van fitnessactiviteiten van de 'vier muren' van een fitnessclub naar buitenaanbod en met bedrijven die programma's voor welzijn van werknemers aanbieden. De volledige versie van het European Health and Fitness Market Report 2018 zal worden vrijgegeven op EuropeActive's European Health and Fitness Forum in Keulen op 11 april 2018.

http://www.europeactive-euaffairs.eu/blog/new-eurobarometer-sport-and-physical-activity-has-been-published

http://www.europeactive-euaffairs.eu/

http://www.europeactive.eu/events/ehff18

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO