03-08-2018

Leer alles over de nieuwe Gecombineerde Leefstijl Interventie

EFAA/Nieuwe Gezondheid is pledge houder van ‘Alles is Gezondheid’, geïnitieerd en onderdeel van het Ministerie van VWS Nationaal Preventie Programma. Een van de doelstellingen van VWS is het keren van de groei van overgewicht en diabetes. Een belofte van EFAA/Nieuwe Gezondheid in de pledge van Alles is Gezondheid, is om bij te dragen aan een trendbreuk in de toename van overgewicht.

Daarom hebben we in maart een onderzoek gedaan, hoe bekend de richtlijn overgewicht en obesitas beweegdeskundige is bij fitness professionals. Dat bleek slechts 17% te zijn. Ook motivational interviewing is blijkbaar nog maar bij een klein percentage van de fitness professionals bekend en wordt nog maar weinig toegepast. Deze methode heeft zich al meerdere malen (wetenschappelijk) bewezen, zeker in verband met begeleiding van gedragsverandering naar gezonder leven en is ook onderdeel van de nieuwe Gecombineerde Leefstijl Interventie, die vanaf januari 2019 vergoed gaat worden vanuit de basis zorgverzekering. Tijd voor een kennis update dus, over de nieuwe leefstijl richtlijnen en over alles rondom de GLI.

EFAA/Nieuwe Gezondheid organiseert in het najaar door heel het land de ‘Fitness met Passie’ workshops met de volgende inhoud;

  • inhoud Gecombineerde Leefstijl Interventie;

  • de nieuwe voedingsrichtlijn van de Gezondheidsraad;

  • de nieuwe beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad;

  • de Blue Zones principes;

  • werken met Positieve Gezondheid in de praktijk;

  • toepassen van de leefstijlscan;

  • tools om de voeding en beweegrichtlijnen, de leefstijlscan en Positieve Gezondheid visie in de praktijk te toetsen bij leden;

  • de Gecombineerde Leefstijl Interventie coach toolbox.

Naast deze inhoud ontvangen deelnemers de e-learning Beweegdeskundige Overgewicht en Obesitas en de video e-learning Motivational Interviewing cadeau.

De ‘Fitness met Passie’ workshop duurt van 10.30 uur tot 15.00 uur en wordt verzorgd op de volgende locaties en data; 08-09-2018 in Venlo, Fit Focus, 28-09-2018 in Zevenbergen, SGZ, 06-10-2018 in Raalte, Vital center, 02-11-2018 in Alphen aan den Rijn, Jawi en 17-11-2018 in Lienden, Julien.

De kosten voor de ‘Fitness met passie’ workshops bedragen € 95,- pp. Om onze missie en pledge kracht bij te zetten, reiken wij alle deelnemers van deze workshops gratis de Motivational Interviewing video e-learning (t.w.v. € 225,-) en de Overgewicht en Obesitas e-learning (t.w.v. € 125,-) aan.

Deze workshop is voor iedereen die fitness trainer, personal trainer of coach wil worden of dat al is. Is men manager, instructeur, ondernemer of service medewerker in de sport? Dan  is deze ‘Fitness met Passie’ workshop een ideale update en inspiratie dag.

https://www.efaa.nl/web/fitness_met_passie

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO