10-09-2019

Mensen sporten vaak om slanker, sterker en gespierder te worden. Ondanks dat een goed voedingspatroon essentieel is om de lichaamssamenstelling adequaat en efficient aan te passen, blijft voeding vaak onderbelicht. Door het voedingspatroon niet aan te passen, halen mensen hun doelen niet en verlaten klanten teleurgesteld de sportarena. Door als preventie en sport professional juist ook aandacht te hebben voor voeding, kunnen doelen wel worden behaald en is de begeleiding completer.

In deze nieuwe cursus, die EFAA aanbiedt, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), zal aandacht worden besteed aan het juiste voedingspatroon bij de doelen slanker, sterker en gespierder worden. Je leert een sportvoedingsadvies op maat te maken.

Centraal in deze cursus staat dus: Voeding om af te vallen, om sterker te worden en om spiermassa te behouden en bij te krijgen (sarcopenie afremmen).

Verder zal in deze opleiding besproken worden: Energie-inname en energiegebruik schatten, macrovoedingsstoffen; wat en waar zijn ze voor en waar zitten ze in, de rol van voedingsvezels, eet je ze wel genoeg, wat is een gezond voedingspatroon (schijf van 5), effecten van cardio en krachttraining, wat is gedragsverandering, slanker worden, hoe te eten en hoeveel energie en eiwitten heb je nodig, gespierder worden, hoe te eten en hoeveel energie en eiwitten heb je nodig, wat eet mijn sporter en wat moet hij/zij eten, maken van een voedingsadvies, zin en onzin van supplementen, etiketten lezen en een voedingsbegeleiding naar een gezonder voedingspatroon.

Voor meer informatie, klik hier

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO