04-06-2019

De nieuwe lichting Fitnesstrainers en personal trainers zal andere vragen en wensen te horen krijgen van de klanten, dan die van 5, 10 of 15 jaar geleden. Men zoekt een oplossing, om af te vallen, fitter te worden, beter te slapen, omgaan met diabetes, enz. De doelgroep wordt ook steeds ouder, waardoor de vraag naar specialistische begeleiding toe blijft nemen.

EFAA is van mening dat de nieuwe lichting Fitnesstrainer en personal trainers, al meteen in de basis opleiding een bepaalde expertise mee moet krijgen, waar, als ze in de praktijk stappen, ook behoefte aan is. Voorwaarde is dan wel dat de nieuwe lichting fitness trainers kennis heeft van de nieuwe beweeg- en voedingsrichtlijn en van de ontwikkelingen rondom de (obesitas) GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). Tevens wordt het voor de nieuwe lichting fitnesstrainers steeds belangrijker om ook motiverend te kunnen communiceren. Vandaar dat EFAA aan de opleiding NL Actief Fitnesstrainer A, vanaf het najaar (bij inschrijving voor 31 juli), een aantal voordelen toevoegt, die de trainer in staat stellen klanten beter te begeleiden. Deze onderdelen ontvangt de deelnemer in het najaar erbij;

  • workshop Fitness met passie

  • e-learning Beweegdeskundige Overgewicht en Obesitas

  • video e-learning Motivational Interviewing

  • training Core Conditioningtrainer

Als extra voordeel, biedt EFAA, alle deelnemers, die inschrijven voor 31 juli 2019, gratis deelname aan de online opleiding Assistent Fitnesstrainer A, zodat ze meteen aan de slag kunnen met de voorbereiding.

Beloning voor sportcentra

Het belangrijkste voordeel, wat sportcentra hebben, als iemand vanuit de organisatie ingeschreven wordt is, dat er men een betere trainer voor op de werkvloer krijgt. Maar EFAA beloont ondernemers extra, als er via sportcentra iemand inschrijft voor 31 juli. EFAA reikt namelijk een beloning aan van 50 euro opleiding tegoed, die later in een opleiding of training ingezet kan worden. EFAA heeft een aantal posters ontwikkeld, die gebruikt kunnen worden voor de bekendmaking, zonder kosten of verplichting.

Posters opvragen? Mail naar info@efaa.nl Worden de posters op Facebook en Linkedin van de club geplaatst, dan ontvangt de club 25 euro extra opleidingstegoed.

Kijk hier op onze actiepagina: https://www.efaa.nl/web/nieuwe_lichting_fitness_trainers

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO