22-01-2014

Medio juni afgelopen zomer gingen de Gemeente Hoorn, het Tabor College en Preventiecentrum Hoorn gevestigd in Sportcentrum Hoorn om tafel voor het Active Life programma.

http://www.youtube.com/watch?v=5FdyIbr86J8

 Het Active Life programma is een leefstijl programma opgezet voor de jeugd met overgewicht. In Nederland is sprake van een groeiend aantal kinderen met overgewicht en obesitas. Dit kan onder meer verklaard worden doordat de hoeveelheid lichamelijke activiteit de afgelopen jaren is afgenomen. Uit onderzoek is gebleken dat een te gering percentage van de jeugd aan de Nederlands Norm Gezond Bewegen (NNGB) voldoet. De NNGB wordt als standaard meegenomen in het Active Life programma. Tevens blijkt uit onderzoek dat de jeugd steeds meer ongezonde voeding nuttigt, en dit nauw samenhangt met opvoeding, reclame en aanbod. Uit de multidisciplinaire samenwerking met de Gemeente Hoorn, het Tabor College en Preventiecentrum Hoorn is een breed programma ontwikkeld waarin de kinderen een schooljaar lang begeleid worden naar een andere leefstijl om zo op een gezond gewicht te komen.

Leslie Voorzaat, Preventiecentrum Hoorn: “Wij zijn ontzettend blij dat alle betrokken partijen zich enorm hebben ingezet om het Active Life programma te realiseren. Het geeft goed het belang aan om kinderen met overgewicht op gezond gewicht te krijgen. De brede aanpak is uniek, zo wordt er gesport, leren de kinderen in een werkmap alles over voeding en bewegen, worden ouders ook actief bij het programma betrokken en ontvangen de kinderen de Pebble, een unieke bewegingsmonitor die inzicht geeft in de dagelijkse beweeg norm. Tevens is het zeer uniek dat alle data van het sporten tijdens de het Active Life programma, het bewegen in vrije tijd via de Pebble, en de meet en test resultaten samen komen in een software overzicht van Fitlinxx. Dit geeft zowel de kinderen als de begeleidende coaches inzicht in de behaalde resultaten en motiveert de deelnemers enorm. In de Active Life werkmap leren we de kinderen alles over voeding en bewegen, en de hobbels op het pad naar een andere leefstijl. Aan het einde van het schooljaar is er een vervolg traject waardoor de kinderen in staat zijn om hen nieuwe gezonde leefstijl vol te houden. Dit is onze inzet ‘Active Life’ een fit, gezond en actief leven op gezond gewicht.

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO