10-12-2008

Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer gaan bewegen. Het aandeel Nederlanders dat inactief is, is de laatste jaren teruggelopen van 9% naar 5%. En dat is goed nieuws. Want stilzitten is niet alleen slecht voor je gezondheid. Het kost ook nog eens tenminste 677 miljoen euro per jaar aan medische kosten.

Het percentage Nederlanders dat voldoet aan de norm voor bewegen – een half uur per dag – is gestegen van 52% in 2002 naar bijna 66% in 2006/’07. Dat blijkt uit de Rapportage sport 2008 van het Sociaal Cultureel Planbureau.

Nederlanders doen ook steeds meer aan sport. In 2007 sportte 65% van de bevolking minimaal twaalf keer per jaar, in 2003 was dit nog 61%. Daar staat tegenover dat steeds minder mensen lid zijn van een sportvereniging: in 2007 bedroeg dit aandeel 47% van de sporters.

Deze trend is al sinds het begin van de jaren negentig zichtbaar en zet zich verder voort: mensen kiezen steeds meer voor het individuele en/of ongeorganiseerde sportaanbod.

Dat blijkt ook wel uit het overzichtje van populaire sporten: op 1 staat fitness, gevolgd door zwemmen, fietsen en hardlopen.

Bron: Sociaal Cultureel Planbureau

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO