05-03-2018

Na haar mislukte afslank poging nummer 23, deze keer met een online beweeg- en afslank programma, was Karin het beu. Ze had 4 keer meegedaan met het online programma en was toen de motivatie verloren. Ze zette er allerlei excuses voor in, 'druk op het werk'. 'klussen thuis eerst afmaken', 'heb even geen energie gehad' enz. Karin is ondanks haar vele pogingen om af te vallen, toch 27 kilo bijgekomen in de afgelopen 25 jaar. Ze is bijna op dat punt van  'het zal wel aan mij liggen en er is waarschijnlijk niks aan te doen'. Toch heeft een vriendin haar nog over kunnen halen om naar Tim te gaan, een Personal Trainer/Life Coach.

Tim start met een evaluatie van de wensen en behoeften van Karin, maar, wat afwijkt van wat reguliere personal trainers doen, registreert Tim ook de belemmerende uitspraken die hij verneemt in het gesprek met Karin. Dit zijn uitspraken die er debit aan zouden kunnen zijn dat Karin in een vicieuze cirkel zit. Zo vertelt Karin dat ze nooit zo'n fan is geweest van wandelen en fietsen. Alleen deze uitspraak en gedachte kan Karin jaren lang passief hebben gehouden.

Tim ziet noodzaak om te starten met 2 coach gesprekken. De eerste over het belang van bewegen en de schijf van 3 beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad en als tweede uitleg over hoe onze hersenen eigenlijk functioneren en hoe we ons met uitspraken en gedachten vast kunnen ketenen in een bepaald gedrag. Tim is dus eerst de educator, waardoor Karin beter zelf in staat wordt gesteld goede keuzes te maken. Daarna komt training aan de orde.

Tim is niet alleen personal trainer, hij is life switch coach, opgeleid om belangrijke aspecten kort en bondig over te brengen, inzicht aan te reiken, helpen bij bewustwording. Tim ziet ook noodzaak bij Karin om haar te helpen die belemmerende overtuigingen in kracht te verminderen.

Wat we in Europa nodig hebben, is een switch van uitsluitend Personal Training naar de combinatie met life coaching. We kunnen zo onze totale dienstverlening veel meer inzetten voor duurzaam resultaat en gezondheid bevordering.

EFAA wil deze missie kracht bij zetten, daarom ontvangen de deelnemers van de NASM PT opleiding niet alleen de 1e module "Leefstijl- en preventie adviseur' cadeau, maar nu, vanwege het jubileum van EFAA (30 jarig bestaan) ook de 2e module, 'Mentaal coaching'. Deze actie is voor de 1e 30 inschrijvingen vanaf 26 februari.

https://www.efaa.nl/web/EFAA-opleidingen-30-jaar-jubileum-actie

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO