02-09-2008

Fitness en gezonde voeding zijn in. Toch kiezen beleggers vaker voor sickness dan voor wellness.

Sportkleding, fitnessapparatuur, gezonde voeding en de sauna. Het zijn producten van de wellness-industrie. Een enorme groeimarkt, volgens onderzoeksbureau Iris van Rabobank en Robeco. Maar ook een markt waar beleggers nog nauwelijks interesse in hebben, schrijft Iris in een gisteren gepubliceerd rapport.

Dat de aandacht voor gezondheid en vergrijzing toeneemt, is algemeen bekend. Beleggers richten hun pijlen echter vooral op de sickness-industrie, de markt van medicijnen. Dat is jammer, vindt Iris, want de markt die zich richt op het voorkomen van ziektes, is zeker zo interessant. Deze groeit volgens het bureau jaarlijks met meer dan 7 procent. De omvang is wereldwijd naar schatting 1.000 miljard dollar.

Sportartikelen

Binnen de wellness-industrie is de markt voor sportartikelen het grootst, gevolgd door die van gezonde voeding (supplementen, dieetproducten, biologische en natuurlijke voeding). Nederlanders gaven in 2006 rond de 500 miljoen euro uit aan biologische producten. Dat bedrag stijgt met minstens 5 procent per jaar. Ook met fitness is goed geld te verdienen. In Nederland valt de groei van budgetfitnessscholen enerzijds en premium (dure) clubs anderzijds op. Eind 2006 waren er 32 budgetscholen, nu ligt dat aantal op 120, volgens EFAA, een adviesbureau voor sportcentra. Een paar jaar geleden waren de luxe fitnessscholen op de vingers van één hand te tellen, ondertussen zijn er in Nederland zo’n dertig.

Vergrijzing

De wellness-markt blijft nog heel veel jaren groeien, stelt het bureau. Zeker in opkomende markten. De vergrijzing is nog maar net begonnen, aandacht voor gezond eten (ook onder jongeren) lijkt bovendien geen voorbijgaande trend.

Dat beleggers deze markt nog niet echt zien, heeft volgens Iris deels te maken met een klein aanbod aan beleggingsproducten. Zo is er nog maar één beleggingsfonds met een echte focus op wellness: SAM Sustainable Healthy Living Fund.

http://www.depers.nl/economie/239800/Geld-verdienen-Ga-in-de-wellness.html

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO