Home > Opleidingen > Fitness en PT > Bewegingsdeskundige overgewicht/obesitas

Bewegingsdeskundige overgewicht/obesitas

Fit!vak ontwikkelde in samenwerking met TNO in 2013 de nieuwe ‘Beweegrichtlijn overgewicht/obesitas’ voor preventiecentra. Na de specialisatie op niveau 4+ op het gebied van (pre)diabetes kan de trainer zich nu ook specialiseren op het gebied van begeleiding van mensen met overgewicht en obesitas.
 

Beweegdeskundige overgewicht/obesitas

De opleiding Beweegdeskundige overgewicht/obesitas kan via e-learning gevolgd worden of samen met lesdagen. De lesdagen zijn te volgen via de Leefstijl- en preventie coach opleiding, voor meer informatie klik dan hier.


Inhoud E-learning:

  • Achtergrond Overgewicht en Obesitas
  • Behandeling volgens zorgstandaarden
  • Begeleiden en medicatie
  • Effect van fysieke activiteit
  • Het protocol voor de bewegingsdeskundige
  • Het afnemen van fitheidstesten
  • Beweegplan opstellen
  • Veranderen van ongewenst gedrag


Duur opleiding;
De geschatte studiebelasting van het volgen van de theoretische e-learning modules en het bestuderen van de lesstof is circa 24 uur.


Deelnamekosten;
De kosten van de e-learning; €95,-


Erkend diploma;

Fit!vak biedt Fitnessinstructeurs met een branche erkend diploma op niveau 4, de mogelijkheid om examen te doen om het diploma, beweegbegeleider Overgewicht en Obesitas op niveau 4+ te behalen. Om dit diploma te behalen is het noodzakelijk de lesstof van dit e-learning programma te beheersen. Na het afronden van deze lesstof kunt u rechtstreeks via Fit!vak examen doen. Neem hiervoor contact op met Fit!vak.

Een voorwaarde om het door Fit!vak erkende  4+ examen te doen is het in bezit zijn van een door Fit!vak erkend niveau 4 diploma.

 

Verdiepingsmodule voor de Beweegdeskundige overgewicht/obesitas


Leefstijl- en preventie coach totaal opleiding

In de Leefstijl- en preventie coach opleiding krijg je niet alleen inzicht in de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad en de World Health Organization, ook ontvang je middelen om dit gemakkelijk met leden/klanten/cliënten te communiceren en eventueel een compacte persoonlijke analyse en advies toe te passen. Klik hier voor de uitgebreide informatie.