Bewegingsdeskundige overgewicht/obesitas

NL Actief (voorheen Fit!vak) ontwikkelde in samenwerking met TNO in 2013 de nieuwe ‘Beweegrichtlijn overgewicht/obesitas’ voor preventiecentra. Na de specialisatie op niveau 4+ op het gebied van (pre)diabetes kan de trainer zich nu ook specialiseren op het gebied van begeleiding van mensen met overgewicht en obesitas.

De opleiding Beweegdeskundige overgewicht/obesitas kan via e-learning gevolgd worden of samen met lesdagen. De lesdagen zijn te volgen via de Leefstijl- en preventie coach opleiding, voor meer informatie klik dan hier.

Inhoud E-learning

  • Achtergrond Overgewicht en Obesitas
  • Behandeling volgens zorgstandaarden
  • Begeleiden en medicatie
  • Effect van fysieke activiteit
  • Het protocol voor de bewegingsdeskundige
  • Het afnemen van fitheidstesten
  • Beweegplan opstellen
  • Veranderen van ongewenst gedrag

Duur opleiding

De geschatte studiebelasting van het volgen van de theoretische e-learning modules en het bestuderen van de lesstof is circa 24 uur.

Deelnamekosten

De kosten van de e-learning; € 125,-

Erkend diploma

NL Actief (voorheen Fit!vak) biedt Fitnessinstructeurs met een branche erkend diploma op niveau 4, de mogelijkheid om examen te doen om het diploma, beweegbegeleider Overgewicht en Obesitas op niveau 4+ te behalen. Om dit diploma te behalen is het noodzakelijk de lesstof van dit e-learning programma te beheersen. Na het afronden van deze lesstof kunt u rechtstreeks via NL Actief (voorheen Fit!vak) examen doen. Neem hiervoor contact op met NL Actief. Een voorwaarde om het door NL Actief erkende 4+ examen te doen is het in bezit zijn van een door NL Actief (voorheen Fit!vak) erkend niveau 4 diploma.

Verdiepingsmodule voor de Beweegdeskundige overgewicht/obesitas

Leefstijl- en preventie coach totaal opleiding

In de Leefstijl- en preventie coach opleiding krijg je niet alleen inzicht in de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad en de World Health Organization, ook ontvang je middelen om dit gemakkelijk met leden/klanten/cliënten te communiceren en eventueel een compacte persoonlijke analyse en advies toe te passen. Klik hier voor de uitgebreide informatie.


Bewegingsdeskundige overgewicht/obesitas Inschrijven Stel hier je vraag

opleidingskosten

€ 125,00

locaties & startdata


E-learning

EFAA bouwt samen met een netwerk van sportcentra, trainers, personal trainers en coaches aan een nationaal leefstijl- en preventie netwerk van centra, adviseurs, coaches en trainers. EFAA biedt opleidingen, trainingen, inhouse training en workshops, nationaal, Europees en US erkend, vanuit de visie voor duurzaam resultaat. Eerlijk, altijd nieuwsgierig, kwaliteitsbewust en klantgericht.

Studiekosten zijn mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van de Belastingdienst.

ERKENNING


Fitness Trainers
Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Ambassadeur

Gratis inspiratie materiaal voor een actief en gezond leven

Nieuwe Gezondheid Ambassadeur MEER INFO

E-learning Fitness A
Kennismaking

Maak gratis kennis met online leren voor de Fitness A opleiding

Kennismaking e-learning Fitness A MEER INFO