Home > Opleidingen > Fitness en PT > NIEUW! Fit!vak Fitnesstrainer B zomercampus

NIEUW! Fit!vak Fitnesstrainer B zomercampus

 

In de periode van 11 t/m 26 augustus organiseert EFAA opleidingen speciale en intensieve lesprogramma’s, waarmee in een korte periode o.a. de Fit!vak Fitnesstrainer B opleiding behaald kan worden.

 

Inhoud opleiding:
De Fit!vak Fitnesstrainer B opleiding leert je met een specifiek geperiodiseerd programma te voldoen aan de veranderende behoefte in de sport- en beweegbranche. Deze Fitness B opleiding leert je als beweegdeskundige aan te sluiten op de verschillende doelstelling(en) van (ver)gevorderde sporters, topsporters en mensen met blessures en/of specifieke klachten.

Je bent daarna in staat een gericht beweeg- en voedingsplan op te stellen en de klant deskundig en effectief te begeleiden richting zijn of haar specifieke doelstelling. Naast sporters kun je je nu ook gaan richten op specifieke groepen zoals mensen met overgewicht, pre-diabetes en (lichte) klachten.
 

Inhoud:

  • Online zelfstudie leerprogramma (videolessen)

Je ontvangt videolessen waarin de theoretische lesstof behandeld wordt, daarnaast ontvang je nog in PDF bestanden de samenvattingen van de hoofdstukken en oefenexamenvragen die je helpen om je optimaal voor te bereiden op het theorie examen. Hieronder tref je de hoofdstuk indeling van het Fitnesstrainer B boek:

Hoofdstuk 1: De moderne fitnessprofessional
Hoofdstuk 2: Gedragsverandering
Hoofdstuk 3: Testen en Meten
Hoofdstuk 4: Gastheerschap
Hoofdstuk 5: Personal Branding
Hoofdstuk 6: Fysiologie
Hoofdstuk 7: Anatomie
Hoofdstuk 8: Trainingsleer
Hoofdstuk 9: Voeding en Bewegen
Hoofdstuk 10: Diabetes Mellitus type 2, Niet aangeboren hersenafwijking, Obesitas

 

  • 2 theorie lesdagen:

Naast de videolessen volg je 2 opleidingsdagen waarin vooral aandacht wordt besteed aan anatomie, fysiologie en trainingsleer. Deze gaat verder dan de lesstof die in het fitnesstrainer B boek behandeld wordt. Daarnaast wordt tijdens deze theorie dagen vooral aandacht besteed aan periodiseren en worden er diverse geïntegreerde trainingsconcepten besproken en leer je hoe je deze concepten kan gebruiken om een goed onderbouwt en persoonlijk trainingsprogramma samen te stellen. Tenslotte leer je ook nog een aantal bewegingsassessments toe te passen die je helpen om de functionele belastbaarheid te bepalen en er zo voor kunt zorgen dat je nog beter in staat bent om een persoonlijk programma op maat samen te stellen.

 

  • 3 praktijk lesdagen:

De praktijklesdagen staan helemaal in het teken van het samenstellen en implementeren van een geïntegreerd en persoonlijk trainingsprogramma en het maken van je scriptie. Je wordt hierbij optimaal voorbereid op het verdedigen van je scriptie (= praktijkexamen Fitnesstrainer B).

 

Studiebelasting:

Lesdagen   27,5 uur
Zelfstudie inclusief videolessen Indicatief : 80 - 100 uur
Samenstellen portfolio Indicatief : 80 - 100 uur
Stage/begeleiding Indicatief : 25 uur
Theorie examen 1,5 uur
Praktijkexamen  1,5 uur

 

Cursist:
Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding dient men in het bezit te zijn van een geldig Fit!vak Fitnesstrainer A diploma. Of een rijkserkend diploma van Sport en Bewegen niveau 3 met specialisatie Fitness welke zijn behaald vóór 1 januari 2012.
Ten tijde van het examen dien je tenminste 18 jaar te zijn. 

 

Lesdagen:

Weert       
Vrijdag 11.08.2017
Zaterdag 12.08.2017
Donderdag 17.08.2017
Vrijdag 18.08.2017
Zaterdag 19.08.2017
Zaterdag - theorie examen 26.08.2017
Zaterdag - praktijk examen 21.10.2017

 

Tijden:
Lesdagen : 10.00 - 15.30 uur
Theorie examen : 10.00 - 12.30 uur
Praktijk examen : tussen 10.00 en 16.00 uur
 

Diploma:
Als de examens met een voldoende worden afgesloten, dan ontvangt men het door
Fit!vak erkende Fitnesstrainer B diploma. Hiermee kan de cursist zich registreren in het Fidned.nl register op niveau 4.

 

Kosten:
€ 635,00
Inclusief:

  • 5 lesdagen
  • Cursusmateriaal
  • Videolessen

 

Exclusief:

  • De examenkosten om aan de Fit!vak Fitnesstrainer B theorie- en praktijk examen te kunnen deelnemen. De kosten hiervoor bedragen € 250,00