O.P.N.

Overgewicht Preventie Netwerk

8,5 miljoen Nederlanders hebben overgewicht, de helft van de Nederlands bevolking! Er is duidelijk sprake van een inactiviteit en overgewicht epidemie. De overheid en de EU commissie zijn zich ook bewust van de ernst van de situatie en luiden de noodklok.

Om het overgewicht een halt toe te roepen en terug te dringen, hebben de World Health Organisation en American College of Sports Medicine (WHO/ACSM) en TNO/Fit!vak nieuwe beweeg- en preventierichtlijnen voor overgewicht en obesitas opgesteld. Deze nieuwe richtlijnen moeten snel draagvlak krijgen en hiervoor zijn leefstijl begeleiders nodig die de visie delen van een duurzame aanpak.

CO-EUR (Centrum Overgewicht/Obesitas Europa) en EFAA hebben de handen ineen geslagen en zijn op zoek naar leefstijl begeleiders die deel uit willen maken van het Overgewicht Preventie Netwerk Nederland.
 

Hét Overgewicht Preventie Programma
LEEFSTIJL CHALLENGE / LEEFSTIJL & AFSLANK CHALLENGE EN LEEFSTIJL & DIABETES CHALLENGE

Het Overgewicht Preventie Programma, genaamd Leefstijl Challenge, is door het NISB erkend en volledig conform de nieuwe beweeg- en preventierichtlijn van de WHO/ACSM en het overgewicht en obesitas kennisdossier en protocol van TNO/Fit!vak.

Dit programma heeft deze erkenning verworven, door o.a. de volgende elementen:

  • De beweeg- en preventierichtlijn van de WHO/ACSM.
  • Het nieuwe overgewicht en obesitas kennisdossier en protocol van TNO/Fit!vak.
  • Maakt gebruik van de nieuwe voedingsrichtlijnen uit de richtlijnen goede voeding 2015 van de Gezondheidsraad.
  • De begeleiding via een multidisciplinair team.                                                                         
  • Begeleiding op gebied van voeding, beweging en mentale fitheid.
  • Zelfmonitoring van beweging (waarbij de coach kan meekijken).
  • Duurzame zelfstandigheid/zelfmanagement.


De Leefstijl Challenge is een uitgekiend programma dat al bijna 30 jaar in de praktijk uitgetest is, maar in 2013, door de nieuwe richtlijnen van WHO en de Gezondheidsraad geoptimaliseerd is en voor overgewicht en obesitas preventie gebruikt wordt. Het programma is door de jaren heen verbeterd is tot wat het nu is. Het programma is bewezen effectief voor het activeren en motiveren van uw klanten en reikt de begeleider/coach, een cliënt-beheerders omgeving en geautomatiseerd coach- en motivatie programma aan. De Leefstijl Challenge maakt het voor de doelgroep inzichtelijk en aantrekkelijk om gezonde stappen te zetten en voor de coach simpel om in te spelen op de voortgang van de cliënten.


Aan het programma kan een select aantal leefstijl begeleiders deelnemen waardoor het exclusiviteit binnen uw regio biedt. Met de Leefstijl Challenge zet u zichzelf als overgewicht expert op de kaart.
Heeft u oog voor kwaliteit, service én preventie? Met de Leefstijl Challenge doet u aan klantbehoud en genereert u nieuwe instroom!


Door de Leefstijl Challenge te gebruiken wordt je automatisch partner van CO-EUR, en maak je deel uit van de zorgketen omtrent overgewicht en obesitas preventie in Nederland.
 

- Download hier de Overgewicht Preventie netwerk brochure.

- Download hier het Overgewicht Preventie netwerk inschrijfformulier.

- Download hier de brochure over de verschillende Leefstijl Challenges.

ERKENNING


Fitness Trainers
Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Ambassadeur

Gratis inspiratie materiaal voor een actief en gezond leven

Nieuwe Gezondheid Ambassadeur MEER INFO

E-learning Fitness A
Kennismaking

Maak gratis kennis met online leren voor de Fitness A opleiding

Kennismaking e-learning Fitness A MEER INFO