Home > Opleidingen > Outdoor > Outdoor Specialist / Bootcamp Trainer

Outdoor Specialist / Bootcamp Trainer

Wil jij als Fitness professional  Bootcamp en/of Outdoor Trainingen gaan geven? Dan is deze opleiding iets voor jou. Tijdens deze tweedaagse praktijkgerichte opleiding leer je hoe je op een leuke, veilige, functionele  en effectieve manier Bootcamp (outdoor) trainingen kan geven.  Hierbij komen alle trainingsvormen aan bod, zoals: core, balans, plyometrie, uithoudingsvermogen, snelheid en beweeglijkheid, coördinatie en kracht.

Bekijk onze opleidingen > hier < op Studentum.nl

Theorie
Deze opleiding bestaat vooral uit praktijk, maar wel moeten de lessen aansluiten op een goede theoretische fundering. De theoretische onderdelen die bij deze opleiding aan bod komen zijn:

  • Trainingsprincipes
  • Energiesystemen
  • Trainingsvormen (Core, Balans, Plyometrie, Snelheid, Uithoudingsvermogen, Kracht, Mobiliteit, Coördinatie)
  • Functionele bewegingspatronen
  • Differentiëren / Biomechanica
  • Veiligheid


Praktijk
De praktijk van deze opleiding bestaat uit het samenstellen en geven van Bootcamp en Outdoor trainingen. Hierbij leer je hoe je gebruik kunt maken van de omgevingsfactoren en materialen die we veelvuldig tegenkomen of gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken zijn. Je maakt hierbij kennis en doet ervaring op met een grote diversiteit aan oefeningen, oefenvormen en fitness games. Ook maak je kennis met de verschillen tussen Bootcamp Basics, Bootcamp Pro en Bootcamp Junior, zodat je deze Bootcamp vormen ook apart in jouw regio kunt vermarkten.

Cursist:
Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, dien je in het bezit te zijn van een Fitnesstrainer A of ander relevant diploma waaruit blijkt dat je de basiskennis Anatomie, Fysiologie en Trainingsleer beheerst. 

Duur
2 lesdagen van 12.00 tot 17.00 uur en 1 examendag
 

Weert
zaterdag
Voorjaar 2018

Kosten
€ 215,- incl. cursusmaterialen (excl. € 55,- examengeld)

Diploma/Certificering
Wanneer met succes het examen is afgerond, dan ontvangt men een EFAA opleidingen diploma.