Pre- & Postnatale Fitness Specialist

Deze pre- & postnatale Fitness Specialist cursus is ontwikkeld om de personal trainer de juiste kennis te geven over sporten tijdens en na een zwangerschap.

Vaak is er nog veel onduidelijkheid over sporten tijdens de zwangerschap. Is het juist wel of juist niet goed om te blijven sporten? Blijven sporten tijdens de zwangerschap is natuurlijk altijd goed, echter vergt het wel aanpassingen in het trainingsschema. 

Opleidingsdoelen
Tijdens deze cursus leer je de basiskennis over een zwangerschap en wat daar allemaal bij komt kijken. We focussen ons vooral op wat dit voor jou als PT-er betekent. Waar dien je als PT-er rekening mee te houden? Hoe zit het met de belastbaarheid van een zwanger lichaam? Mogen de buikspieren nu wel of niet getraind blijven worden? Wat is een diastase? Vanaf wanneer mag een bevallen moeder weer beginnen met sporten? Al dit soort vragen en onderwerpen zullen behandeld worden tijdens deze cursus.

Zodra jij over de juiste kennis beschikt, kun jij je zwangere leden professioneel blijven begeleiden tijdens een bijzondere fase van hun leven. Op deze manier voorkom je ook ledenuitval; goed voor je business dus.

Sylvia lemmens Sylvia Lemmens (1980)
Sylvia is moeder van Thijmen (2015) en Lauren (2016). In april 2019 heeft ze officieel sjiek sportique opgericht. Lesgeven in de vorm van groepslessen aan jeugd en ouderen gym deed ze al jaren als bijbaan naast haar kantoorbaan. Maar uiteindelijk heeft haar de combinatie van haar sportieve interesses en haar eigen ervaringen met sporten tijdens en na zwangerschappen, doen besluiten om zich te specialiseren in pre- en postnatale fitness. Daarnaast heeft Sylvia zich verdiept in voeding (gewichtsconsulente). Ook heeft ze een cursus tot leefstijl & vitaliteit coach gevolgd. In de zomer van 2019 heeft Sylvia de  NASM Personal Training opleiding succesvol afgesloten. Door het blijven volgen van opleidingen & cursussen op het gebied van sport, lichaam & voeding blijft ze zichzelf ontwikkelen.

  • Algemene kennis over zwangerschap
  • De impact van een training op zwangerschapsklachten & hormonen
  • Lichamelijk belasting tijdens een zwangerschap
  • Bekken & Bekkenbodem
  • Houding & ademhaling
  • Voordelen van sporten tijdens de zwangerschap
  • Waar moet je als trainer op letten

Deze cursus is bedoeld voor Personal Trainers en Fitness professionals die zich willen specialiseren in het trainen met zwangere of recent bevallen moeders.

Deze 1-daagse cursus wordt niet afgesloten met een examen.

Na het volgen van deze eendaagse cursus ontvangt men een deelname certificaat Pre- en postnatale fitness specialist van EFAA opleidingen.

De lesdag is van 9.00 - 16.30 uur.

1 dag van 9.00 - 16.30 uur

startdatumlesdagtheorie examenpraktijk examen


Weert
vrijdag

02-10-2020

alle data zijn onder voorbehoud van evt. wijzigingen

€ 195,-


Ook iets voor jou?

1-daagse PT specialisaties

Pre- & Postnatale Fitness Specialist Schrijf in Opleidingsadvies

opleidingskosten

195,00

locaties & startdata

Weert
02-10-2020

EFAA bouwt samen met een netwerk van sportcentra, trainers, personal trainers en coaches aan een nationaal leefstijl- en preventie netwerk van centra, adviseurs, coaches en trainers. EFAA biedt opleidingen, trainingen, inhouse training en workshops, nationaal, Europees en US erkend, vanuit de visie voor duurzaam resultaat. Eerlijk, altijd nieuwsgierig, kwaliteitsbewust en klantgericht.

Studiekosten zijn mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van de Belastingdienst.

ERKENNING


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Ambassadeur

Gratis inspiratie materiaal voor een actief en gezond leven

Nieuwe Gezondheid Ambassadeur MEER INFO

E-learning Fitness A
Kennismaking

Maak gratis kennis met online leren voor de Fitness A opleiding

Kennismaking e-learning Fitness A MEER INFO