Introductie in mentaal coaching en mentale kracht

De kracht van ons brein en de invloed ervan op onze leefstijl en onze gezondheid wordt vaak zwaar onderschat. De invloeden van verleden en omgeving worden daarentegen vaak onderschat. Ons brein is een super computer waarvan we nog maar een klein gedeelte gebruiken. We draaien vrij snel en gemakkelijk op automatisch piloot en verliezen te vaak onbewust onze keuzevrijheid. Door een gebrekkige kwaliteit van informatie in de afgelopen 50 jaar op gebied van leefstijl en capaciteit van onze hersenen om zelf vorm te geven aan onze leefstijl, zijn we ongezonder gaan leven en kunnen we steeds moeilijker omgaan met de dagelijkse stress die we ervaren. Het gevolg is een als maar toenemende golf van ziekten, overgewicht, burnout en chronische stress beleving.

Ons brein biedt de uitkomst, echter zonder kennis over de werking van ons brein is het bijna onmogelijk de juiste keuze te maken, zoals mensen ook geen goede keuzes kunnen maken over hun voeding, zonder diepere kennis over de werking van verschillende voedingsmiddelen op onze fysiologie. Leer in deze introductie in mentaal coaching en mentale kracht, hoe je brein functioneert, welke impact ons onderbewuste heeft op ons dagelijks gedrag en hoe je met eenvoudige oefeningen de kracht van je brein kan gebruiken om je eigen gewenste gedragsverandering succesvol vorm te geven.

Inhoud

  • Wat zijn de basis invloeden op ons gedrag?
  • De 4 Nieuwe Gezondheid stappen van duurzame gedragsverandering.
  • In welke fase van het trans theoretische gedragsmodel heb je welke aanpak nodig?
  • Welke invloed heeft de omgeving op ons gedrag en hoe krijgen we daar meer controle op?
  • Hoe worden ervaringen opgeslagen in ons onderbewuste en hoe kunnen we voorkomen dat ze ons nadelig blijven beïnvloeden?
  • Wat is de kracht van onze overtuigingen, waar we in geloven en waar we niet in geloven?
  • Zijn wij daadwerkelijk onze eigen belangrijkste placebo en hoe dan?
  • Krijgt de dromer in ons wel voldoende ruimte of maait de criticus alle dromen plat?
  • Hoe ontwikkelen we de kracht van ons brein?

Duur

De ‘Introductie in mentaal coaching en mentale kracht’ training duurt van 10.30 uur tot 14.30 uur (met een korte pauze).

Locaties en data

Weert, 1 december 2018

Kosten

De kosten voor de ‘Introductie in mentaal coaching en mentale kracht’ bedragen € 95,- pp.

Voor wie

Deze dagtraining is voor mensen die leergierig zijn over de krachten en mogelijkheden van ons brein om onze leef kwaliteit een positieve impuls te geven. De training geeft inzicht in werken aan je eigen mentale kracht, maar biedt ook cruciale inzichten voor behandelaar en begeleider op gebied van leefstijl en gedrag. De training is dus ook geschikt voor mantelzorgers, leerkrachten, fitness trainers, beweegmaatjes, combinatie functionarissen, personal trainers, fysiotherapeuten, (sport)masseurs, praktijk ondersteuners, Gewichtsconsulenten, kortom, voor iedereen die andere mensen begeleidt, adviseert, behandelt of ondersteunt. De training vereist geen vooropleiding.


Ook iets voor jou?

1-daagse PT specialisaties

Introductie in mentaal coaching en mentale kracht Inschrijven Opleidingsadvies

opleidingskosten

95,00

EFAA bouwt samen met een netwerk van sportcentra, trainers, personal trainers en coaches aan een nationaal leefstijl- en preventie netwerk van centra, adviseurs, coaches en trainers. EFAA biedt opleidingen, trainingen, inhouse training en workshops, nationaal, Europees en US erkend, vanuit de visie voor duurzaam resultaat. Eerlijk, altijd nieuwsgierig, kwaliteitsbewust en klantgericht.

Studiekosten zijn mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van de Belastingdienst.

ERKENNING


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Ambassadeur

Gratis inspiratie materiaal voor een actief en gezond leven

Nieuwe Gezondheid Ambassadeur MEER INFO

E-learning Fitness A
Kennismaking

Maak gratis kennis met online leren voor de Fitness A opleiding

Kennismaking e-learning Fitness A MEER INFO