11-06-2012

‘Een sterk gezondheidsbeleid moet centraal staan in de verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamer verkiezingen 2012. De inspanningen om meer gezondheid en maatschappelijke participatie mogelijk te maken moeten steun krijgen.’ Deze oproep deed de KNMG op 16 mei aan politieke partijen, samen met GGD Nederland, NPCF, NPHF, SGF, VNG en ZN.

In de gezamenlijke notitie ‘Agenda voor een gezonder Nederland’ pleiten de organisaties voor het opnemen van een aantal concrete maatregelen in de verkiezingsprogramma’s. Maatregelen die een impuls geven aan gezondheidwinst en de kosten van de gezondheidszorg op de lange termijn beheersbaar houden. Zoals het wegnemen van de schotten tussen preventieve en curatieve zorg, het belonen van preventie, het ondersteunen van gezonde opvoeding, de efficiency in de samenwerking te vergroten en onnodige zorgvragen te vermijden.

Goede praktijkvoorbeelden: De organisaties dringen erop aan om werk te maken van maatregelen die snel effect sorteren. Zij noemen onder andere: zoutconsumptie terugdringen met 25 procent, tabak- en alcoholverkoop alleen toestaan aan personen van 18 jaar of ouder, een minimumsportaanbod op scholen vaststellen en stoppen-met-roken-programma’s weer opnemen in het basispakket.  

Lees de agenda voor een gezonder Nederland op www.knmg.nl/gezonder-nl Bron: www.knmg.nl

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO