20-04-2024

Waar kan je aan de slag als personal trainer?

Je hebt je personal training opleiding met succes afgerond en wil aan de slag als personal trainer. Van welke ruimten kan je gebruik maken, wat zijn nu je mogelijkheden? Als je in een sportschool of PT-studio werkt, dan is het helder, dan heb je al een locatie waar je je klanten ontvangt en traint. Maar wat als je ZZP'er bent en je hebt nog geen locatie?

1. Solliciteren

Je solliciteert bij een sportschool en je gaat aan het werk als Personal Trainer in een bestaande sportschool met klanten van de sportschool zelf. Het grote voordeel hieraan is dat de sportschool jou je klanten al aanbrengt, hoewel we in de praktijk zien dat er ook in het sportcentrum, nog flink aan promotie gedaan moet worden om personal training te verkopen. Een voordeel is ook dat je bij een bestaande sportschool begeleiding ontvangt in het aanbieden van PT omdat er waarschijnlijk al ervaring aanwezig is met het geven van personal trainingen.

2. Personal Training in de buitenlucht

Een andere mogelijkheid is dat je aan het werk gaat met je eigen klanten op een geschikte buitenlocatie. Veel gemeentes hebben tegenwoordig buiten gym's gerealiseerd waar inwoners gratis kunnen trainen op robuuste buiten apparaten. Dit zijn perfecte plekken om met je klanten te trainen. Het nadeel aan deze optie is uiteraard het weer, we wonen niet in Spanje dus je klanten (en jij ook) zullen soms in de regen en de wind staan. Ook ben je afhankelijk van de beschikbaarheid van toestellen, het kan er zomaar, als het zonnetje schijnt, druk zijn. Het voordeel is de vrijheid die het geeft en de lage kosten. Je zal wel zelf voor je aanwas van nieuwe PT-klanten moeten zorgen. Je kan adverteren op social media of in het lokale krantje maar wat we vaak zien is dat de meeste klanten toch via mond-tot-mondreclame bij jou terecht komen. Dus een aantal goede "ambassadeurs" is een heel groot voordeel!

3. Je eigen PT-studio

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je een eigen locatie in te richten en dus je eigen Pt-studio te starten. Je richt de locatie in met de gear die jij denkt nodig te hebben voor de trainingen met je klanten, je zorgt voor de juiste "look and feel" en niet onbelangrijk voor de goede muziek, denk bij dat laatste wel aan de verplichte afdracht aan Buma Stemra. Heel fijn natuurlijk om je eigen ideeën los te kunnen laten op jouw eigen plek, je zorgt voor je eigen klanten en bent echt eigen baas. Je hebt hierbij natuurlijk wel met investeringen te maken en je risico is groter. Je zal immers een pand moeten kopen of huren, in moeten richten, materialen kopen, je moet een businessplan en begroting opstellen, krijgt te maken met kosten als VVE-bijdrages, verzekeringen, gas/ water/ licht, internet aansluiting, onderhoud aan het pand, enz. Desalniettemin kiezen ontzettend veel personal trainers voor een eigen stekkie.

4. PT-ruimte huren

Dan is er ook nog de mogelijkheid om als zelfstandige PT-ruimte te huren bij een bestaande PT-studio. Bij een PT-studio concept als dat van bijvoorbeeld Dock Blue kan je met een abonnement de ruimte voor een bepaald aantal uren in de week huren. Je geeft van te voren aan welke in uren je gebruik wil maken van de PT-studio op die momenten is er plek voor jou en je klant(en). Het voordeel van deze manier van PT geven is dat je zelf kan focussen op je klanten en degene bij wie jij huurt of een abonnement afneemt zorgt voor de rest. Er trainen geen mensen zelf dus het is een professionele/ high end omgeving om bezig te zijn met je klanten. In sommige gevallen kan de eigenaar van de PT-studio je helpen bij het vinden van nieuwe klanten.

Auteur:

Kevin Kraaijeveld, directeur van Dock Blue PT-Facility

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO