Aart Stigter

Aart Stigter


Docent Running instructeur


Aart Stigter werkte tot 1998 als docent fysiek mentale vorming bij de Politie. Hij heeft elf jaar deel uitgemaakt van de Nederlandse marathonselectie. Met de titel Nederlands kampioen marathon (1994) op zak startte hij samen met Ellen Abbringh “Aart Stigter’s Sport en-Gezondheidscentrum”.

Met de kennis van het hardlopen en het lesgeven ontwikkelde hij de cursus running instructor voor de EFAA, bestemd voor a.s. hardloopbegeleiders die voldoende bagage wensen om de hedendaagse hardloper te bedienen. De opleidingsdag Running instructor II werd later toegevoegd om specifieke hardlooponderwerpen, zoals hartslag, testen en oefenvormen verder uit te diepen.

Vanuit “Hardloopcentrum Aart Stigter” worden honderden lopers begeleid en tal van andere hardloopdiensten aangeboden, zoals het testen, bedrijfsbegeleiding, hardloopvakanties, running therapie en persoonlijke hardloopondersteuning. Recent schreef Aart het boek “Hardlopen, mijn leven”.

Barbara Kreijtz

Barbara Kreijtz


Docent Beweegdeskundige NAH


Barbara ervoer zelf een zwaar judo-ongeval, met nek en hersenletsel in 1991. Slecht (niet) behandeld. Twee jaar studie vertraging en judo niet meer mogelijk. Tussen 1992 en 1997 gewerkt als buitensport instructeur en manager van buitensportlocaties. Tussen 1997 – 2002 deed kantoorwerk, eerst in het bedrijfsleven, daarna als regiomanager voor de NKBV. 2002-2003 – vrijwilliger in Mali, Afrika, als projectmanager voor Right to Play. Eerste team. 2003-2009 – woonachtig in Zuid-Frankrijk. In aanraking gekomen met mountainbiking. Leven als semi-pro. Vanaf 2010 begonnen met Mountainbike Paradise – trainer/ coach voor mountainbikers en verzorgen van clinics en trainingen. Barbara is ervaringsdeskundige pur sang en kan uitstekend inzage geven in de specifieke aandachtspunten van het werken met mensen met NAH.

Bart Taag

Bart Taag


Docent Fitness A


De gevolgde opleidingen van Bart zijn: Cios Overveen, NLP Master en inspanningsfysiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Werkervaring: Clubmanager bij diverse sportcentra van SportCity, Cluster Manager bij SportCity, docent/trainer bij interne PT-opleidingen. Momenteel is Bart lid van de opleidingscommissie STOB en docent bij het ROC in Leiden. Daarnaast is hij eigenaar van Taag Training & Consultancy en mede-eigenaar van Ymind.

Benno Diepering

Benno Diepering


Docent EMS opleiding


Benno is veelzijdig en praktijkgericht, hij heeft 35 ervaring opgedaan als trainer, docent, consultant, manager en ondernemer. Hij kent de sport en gezondheidsbranche door en door.

Zijn opleidingen en cursussen kenmerken zich door een “hands on” aanpak; je moet het morgen in de praktijk kunnen toepassen.

Sinds 2010 is hij zich gaan toeleggen op spierstimulatie en is hij 1 van de gezichten in Nederland geworden die dit groot aan het maken zijn.

De EMS opleidingen zijn door hem vormgegeven en worden grotendeels door hem verzorgd.

Brayen Shakison

Brayen Shakison


Docent Fitness A


Brayen heeft na verschillende opleidingen zoals de NASM PT, NAMS CES, plus de kennis en ervaringen die hij heeft opgedaan in de praktijk, datgene gevonden waar zijn hart ligt, namelijk het overdragen en delen van kennis. Dit doet hij met zijn onderneming “Beweegkwaliteit.nl”. Daarnaast is hij vol passie en overgave examinator van de Nams opleiding en docent Fitvak A

Erik Timmerman

Erik Timmerman


Examinator NASM PT


Erik volgde de volgende opleidingen: Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), Fitness Instructeur A en B, NASM Personal Trainer, opleidingen tot docent Fitness A en tot examinator Fitness A, B en NASM PT.

Werkervaring: Erik heeft ervaring als Personal Trainer en Fitness instructeur bij diverse fitnesscentra in de provincie Utrecht. Daarnaast geeft hij personal training aan diverse particuliere klanten aan huis. Tevens is hij werkzaam als sportdocent in een forensisch psychiatrisch ziekenhuis. Erik traint en coacht ook individuele sporters en sportteams.

Hans de Waard

Hans de Waard


Ontwikkelaar en docent body mind release


Fysiotherapeut, spreker, auteur, trainer, docent en ontwikkelaar van de Jassentechniek en Body Mind Release methodes

Unieke methodes die je helpen gericht de innerlijke oorzaak van levensklachten aan te pakken. Niet meer praten maar doen!

Jij BENT jouw ballast niet! Je draagt deze hooguit bij je.

Heidi Kamerman

Heidi Kamerman


Docent NASM PT


Heidi is sinds 1989 werkzaam in de fitnessbranche. Aanvankelijk als groepsles instructeur, later als opleider, presenter en personal trainer.

Zij is ACE en meervoudig NASM gecertificeerd en werkt sinds 1999 als docent voor EFAA. Zo heeft zij de Aerobic A opleiding en de Bodyshape module verzorgd. Met NASM is Heidi vanaf 2003 verbonden. Aanvankelijk als trainer van trainers bij haar toenmalige werkgever David Lloyd en sinds 2009 als NASM docent voor EFAA. Heidi is zelfstandig personal trainer.

Jasmijn Vollering

Jasmijn Vollering


Docent Beweegdeskundige NAH


Werkzaam bij Hersenstichting in de functie van Projectmedewerker, zo ook binnen het veelbelovende project Meet Me @ The Gym. Na afgestudeerd te zijn als Psycholoog (richting Arbeid & Organisatie) aan de Universiteit Utrecht kwam ik als (job)coach in aanraking met (of eigenlijk werd ik geráákt door) mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Hieronder waren vooral ook jongeren, die na bv. een ongeluk of hersenbloeding van de ene op de andere dag wakker werden in een ‘nieuw’ leven waar alles anders was. Jasmijn vindt het belangrijk dat beweegcentra het keurmerk hersenletsel behalen. Kennis, (h)erkenning en begrip van deze complexe hersenaandoening en de gevolgen zijn sleutelwoorden. Het effect van bewegen gaat mijn inziens veel verder dan de fysieke gesteldheid. Ik ben erg geïnteresseerd in de invloed van beweging op de hersenen en hoe sport een belangrijke prikkel kan zijn.

John van Heel

John van Heel


Docent Leefstijlcoach en Preventiecentrum/ISO kwaliteit opleidingen


John volgde onder andere: Nationale fitness- en aerobics instructor opleidingen, ACE Personal Trainer, ACE Life Style & Weight Management, NGS Sportmassage, ISO kwaliteitsmanagement, Gezondheidbevordering op de Werkplek, NLP (Neurolinguistisch Programmeren), Avatar, Mindfullness, Chopra Oerklank meditatie en meer.

In vogelvlucht zijn werkervaring: Groepssport instructeur. Fitness trainer, personal trainer en coach van 1983 tot 2001. Twintig jaar ervaring als Clubmanager. Opleider/docent groepslesinstructeur, fitness trainer, personal trainer en specialisatie Weight management van 1989 tot  2004.

Momenteel management coach, docent Leefstijlcoach opleidingen, ontwikkelaar Nieuwe Gezondheid netwerk en dossier en trainer/docent ISO kwaliteitsmanagement en netwerk bouwer Nieuwe Gezondheid Healthy Generation beweging.

Jorge Wong

Jorge Wong


Docent Persoonlijke Verkoopkracht


Jorge Wong is al meer dan 20 jaar actief als gedragstrainer/coach, onder andere in de fitnessbranche. Jorge onderscheidt zich van zijn vele concurrenten door maatwerk te leveren, slim gebruik te maken van blended learning (combinatie van klassikaal en online leren) en gamificatie (combinatie van spelen en leren).

Karin Lammers

Karin Lammers


Docent Leefstijl- en vitaliteit coach opleiding


Karin Lammers is getraind in de wereld van diepgaande communicatieprocessen vanuit NLP, Systemisch Werk en MBraining. Ze toont als trainer en coach een dynamische en sprankelende persoonlijkheid. Daarnaast heeft ze een zeer ‘hands-on’ praktische werkwijze, met veel humor en vooral oprechte aandacht voor mensen. Daardoor kan ze met groot gemak schakelen tussen concrete actie, in beweging komen en stilstaan bij onderliggende, soms zelfs verborgen dynamieken. Als teamcoach, mental coach, mBITcoach, communicatie trainer en inspirator maakt ze zeker indruk en brengt ze verandering tot stand.

Kevin Hoeymakers

Kevin Hoeymakers


Docent Fitness A


Kevin's gevolgde opleidingen: Fontys Sport Hogeschool, Personal Training Academy Nederland (AFN), Personal Training Academy Australië, National Academy of Sports Medicine, Guest of Gravity, Fitness instructor en sportmassage.

Werkervaring: Personal Trainer van Actecez (American Football Team uit Mexico), Personal Trainer van internationaal motorcoureur Joey Litjens en docent EFAA Opleidingen. Kevin is sinds januari 2007 werkzaam als zelfstandig Personal Trainer in Eindhoven en Sevenum.

Lieke Bodde

Lieke Bodde


Docent Fitness A


Gevolgde opleidingen: CIOS Sport & Bewegen niveau 4, NASM Personal Trainer, Praktisch Fitnessmanager, Medical Fitness Instructor en diverse specialisaties.

Sinds 1995 werkzaam is Lieke werkzaam in de branche en gestart als karate- en weerbaarheidsdocente. Lieke heeft diverse groepslessen gegeven waaronder, Crew Class Rowing, Bootcamp en Body Pump. Daarnaast heeft ze ervaring als (medisch) fitness instructeur, fitness manager en Personal Trainer. Sinds 2010 werkt ze als zelfstandig Personal Trainer voor haar eigen bedrijf Results Personal Training.

Marco van Tol

Marco van Tol


Docent Fitness A en NASM PT


Marco is o.a. afgestudeerd aan de academie voor lichamelijke opvoeding en is ACE en NASM certified personal trainer en docent. Hij is al ruim 20 jaar actief binnen de sport -en fitnessbranche en heeft veel ervaring opgedaan als fitness instructeur, personal trainer, verkoper, consultant en manager. Hij is 15 jaar als docent Fitness A en NASM PT werkzaam bij EFAA opleidingen.

Marjolein Englebert

Marjolein Englebert


Docent NASM PT en Functionele Houding Specialist


Marjolein Englebert is actief Personal Trainer en Medisch Trainingstherapeute. Ze is al meer dan 20 jaar actief in de Fitness – en Gezondheidsbranche. Zij volgde diverse Nationale en Internationale opleidingen op dit gebied en specialiseerde zich vooral in trainingsleer en inspanningsfysiologie. Als National Trainer doceert zij diverse opleidingen: Allround fitness opleiding, NASM Personal Training opleiding, Diabetes en Personal Training en de LAPT opleiding voor de EFAA, LAPT en Fysio Physics.

Zij heeft zelf 12 jaar lang een eigen sport en Gezondheidscentrum gehad, waar zij als Technisch Directeur werkzaam was. Door haar passie voor wielrennen en Spinning heeft zij haar eigen Power Cycling cursus ontwikkeld voor de beginnende en gevorderde instructeur. Regelmatig geeft zij deze opleidingen ook incompany aan o.a. de Politie en de Marine.

Momenteel is ze ook werkzaam als Medisch Trainingstherapeute bij Paramedisch Centrum Schiedam. Hier geeft ze ook Zwanger en Fit begeleiding. Door haar vele specialisaties en ervaringen is zij goed in staat om de theorie naar de praktijk te vertalen en het beste uit de mens te halen.

Nathalie Zweerman

Nathalie Zweerman


Examinator NASM opleiding


Passie voor fitheid en gezondheid

Als Personal Trainer ben ik vanzelfsprekend een echte sport- en gezondheidsfanaat. Niettemin vind ik een ding nog leuker dan zelf sporten: mensen helpen fitter, vitaler en gezonder te worden en te blijven. Door ze te begeleiden maar ook door juist datgene te vinden wat effectief is bij iemands persoonlijkheid. Het geeft mij een enorme voldoening om iemand tevreden het traject te zien afronden. Vooral wanneer men eerder eigenlijk twijfels had over de haalbaarheid van het doel. Wanneer je ziet dat iemand na jarenlange vruchteloze pogingen toch erin slaagt om zijn doelstelling te behalen, vind ik dat in één woord geweldig. Hoewel ik nu zelf al 10 jaar actief ben als Personal Trainer blijf ik op zoek naar nieuwe middelen om resultaat te verkrijgen.

Peter Dalmeijer

Peter Dalmeijer


Docent Leefstijlcoach opleiding modules 4 en 5


Peter Dalmeijer is directeur Vidarte, Internationaal gecertificeerd NLP trainer, trainer in de NLP opleidingen en de bedrijfstrainingen van Vidarte. Peter studeerde Onderwijskunde en was jarenlang actief als coach in de sportwereld, als docent in het HBO en als trainer in het bedrijfsleven. Was mede-oprichter en -eigenaar van LINN. Is sinds 1996 actief als NLP trainer. Heeft vanuit LINN diverse NLP technieken ontworpen en heeft trainingsproducten voor organisaties en de sportwereld ontwikkeld.

“Creativiteit, flexibiliteit, beweging en humor zijn onmisbare elementen in een succesvol leven. Maar deze talenten en eigenschappen krijgen hun meerwaarde pas in teamwork. De dynamiek en energie van een team blijven voor mij heel uitdagend en inspirerend. Het overdragen van (NLP) technieken en vaardigheden blijft boeiend. De echte verandering begint bij de attitude van mensen, de levenshouding. Daar gaat het écht om!”

Regina van Heel

Regina van Heel


Docent Bootcamp trainer, All round Freestyle opleiding en Nirvana Instructeur opleiding


Regina startte in 1989 met het verzorgen van aerobics opleidingen, gevolgd door step 1, 2, 3 en was een van de eerste docenten die het blockbuilding in Nederlandse introduceerde.

Regina heeft al meer dan 35 jaar ervaring en verzorgt momenteel nog steeds meerdere lessen per week. Zij is docente Bootcamp trainer, All round Freestyle opleiding en Nirvana Instructeur opleiding.

Rob van der Werf

Rob van der Werf


Voedingsbegeleiding voor de preventie- en sportprofessional


De cursusbegeleider is Rob van der Werf, (sport)diëtist. Hij geeft les op de HAN en heeft daarnaast een eigen diëtistenpraktijk. In de afgelopen jaren is hij werkzaam geweest in de topsport en breedtesport. Bijvoorbeeld bij Team Sunweb en Topsport Limburg.

Robert Krijthe

Robert Krijthe


Docent NASM PT


Robert's gevolgde opleidingen: HBO Fysiotherapie, opleiding tot Docent Ergonomisch Lichaamsgebruik, AFN (huidige EFAA-opleidingen) Fitness Instructor en Lifestylecoach, NLP Master, Coach en International Trainer, Nsca CSCS (Certified Strength and Condtioning Specialist) en NASM PT en CES.

Werkervaring: Robert studeerde in 1992 af als fysiotherapeut en was daarna werkzaam bij een toppraktijk in Amsterdam. Hij heeft gewerkt bij verschillende sportscholen in Amsterdam en Hoofddorp waar hij zowel fysiotherapie als Personal Training gaf. Op dit moment is Robert werkzaam als docent Sport & Bewegen MBO en als NASM docent voor EFAA. Daarnaast coacht hij mensen op het gebied van leefstijl en persoonlijke ontwikkeling.

Stijn van Merendonk

Stijn van Merendonk


Docent Motivational Interviewing


Academie voor Motivatie en Gedragsverandering (AMG) traint sport- en zorgprofessionals in MI. De specialisatie van Stijn is het toepassen van MI in gesprekken over zelfmanagement, leefstijl en bewegen. Stijn wil professionals laten ervaren dat motiveren niet persé meer tijd en energie hoeft te kosten en eigenlijk niet eens zo heel lastig is. Zijn trainingen zijn niet zweverig, maar juist doelgericht, praktisch en concreet.

Sylvia Lemmens

Sylvia Lemmens


Docent pre- en postnatale fitness


Sylvia is moeder van Thijmen (2015) en Lauren (2016). In april 2019 heeft ze officieel sjiek sportique opgericht. Lesgeven in de vorm van groepslessen aan jeugd en ouderen gym deed ze al jaren als bijbaan naast haar kantoorbaan. Maar uiteindelijk heeft haar de combinatie van haar sportieve interesses en haar eigen ervaringen met sporten tijdens en na zwangerschappen, doen besluiten om zich te specialiseren in pre- en postnatale fitness. Daarnaast heeft Sylvia zich verdiept in voeding (gewichtsconsulente). Ook heeft ze een cursus tot leefstijl & vitaliteit coach gevolgd. In de zomer van 2019 heeft Sylvia de NASM Personal Training opleiding succesvol afgesloten. Door het blijven volgen van opleidingen & cursussen op het gebied van sport, lichaam & voeding blijft ze zichzelf ontwikkelen.

Theo Tromp

Theo Tromp


Docent NASM PT


Theo volgde de volgende opleidingen: NASM CPT, CES en PES. Momenteel studeert Theo fysiotherapie.

Werkervaring:In het verleden fitness manager en national trainer bij David Lloyd. Nu judo en grappling docent, Master Trainer voor The Sports Company en personal trainer in Sliedrecht en omgeving.

Victor Boldewijn

Victor Boldewijn


Docent professionele gespreksvoering


Victor Boldewijn volgde de opleidingen Social Work, de voortgezette opleiding GGZ en MD, de Pre-master Psychologie en de Master SW. In de loop der jaren heeft hij zich voornamelijk gespecialiseerd in gesprekstechnieken. Victor heeft in de GGZ gewerkt als behandelaar en als docent bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Sinds 2010 werkt Victor volledig voor zichzelf en traint hij teams en organisaties bij gesprekstechnieken. Daarnaast begeleidt hij organisaties bij conflicten en cultuurveranderingen. Victor is een ervaren trainer die gespecialiseerd is in het stellen van de juiste vragen. De programma’s die hij verzorgt zijn niet abstract of wollig, maar praktisch en concreet.

Je bent hier:

EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO