NL Actief

Wil jij meer leren over fitness of starten als fitness trainer?

Wij bieden je stap voor stap de noodzakelijke kennis om dat op een professionele en effectieve manier te doen met gratis content en betaalde opleidingen.

Allereerst kan je een kijkje nemen in een aantal gratis opties, die je al meteen kan gebruiken als je zelf al elke week fitness doet, om je trainingseffectiviteit te optimaliseren. Wil je meteen door om assistent fitnesstrainer, fitnesstrainer of zelfs personal trainer en/of leefstijlcoach te worden, dan hebben we de mogelijkheden hier even voor je op een rijtje gezet.

FITNESSTRAINER IN 5 STAPPEN

Met dit programma kan je de erkende Fitnesstrainer A in 5 stappen doorlopen en ook in 5 delen betalen. Je begint met de on-demand Basis en Functionele anatomie, dan volgt de Inspanningsfysiologie, dan Trainingsleer, gevolgd door de rest van de on-demand theorie Fitnesstrainer A en uiteindelijk, de laatste stap, de Fitnesstrainer A praktijk.

FITNESSTRAINER IN 5 STAPPEN

Denk jij erover om fitnesstrainer te worden, maar weet je nog hoe te beginnen? Er worden veel fitnesstrainers opleidingen aangeboden maar bij alle opleidingen moet je meteen aan het begin de totale opleiding afnemen. Eigenlijk zou je misschien eerst eens kennis willen maken met de materie van de fitnesstrainer opleiding, alvorens voor een totale opleiding te gaan. Welke kennis heb je bijvoorbeeld nodig als fitness trainer? Er is nu een manier om je stapsgewijs te ontwikkelen zonder meteen een volledige opleiding af te moeten nemen, namelijk met het ‘Fitnesstrainer in 5 stappen’.

Stap 1 – Basis- en fundamentele anatomie

De basiskennis voor erkende Fitnesstrainers is functionele anatomie. Dat is ook de eerste stap van het ‘Fitnesstrainer in 5 stappen’ programma. Je maakt via een interactieve manier van online leren kennis met anatomie, het skelet, gewrichten, cellen en weefsel, de functie van spieren, bewegingen, vlakken en assen, opbouw van de spieren en meer. Je instap is gemakkelijk, jij bepaalt de snelheid en je investering in deze eerste stap is slechts 95 euro.

Stap 2 en 3: Inspanningsfysiologie en trainingsleer

Je twee vervolgstappen zijn inspanningsfysiologie (50 euro) en trainingsleer (50 euro). Je krijgt inzicht in de werking van de verschillende lichaamssystemen, energieleverantie en leert alles over trainingsadaptatie. In stap drie duik je in de wereld van trainingsprincipes, trainingsvariabelen, trainingsmethoden en spiertraining vormen.

Stap 4: Overige theorie Fitnesstrainer A

Deze eerste 3 stappen geven je de essentiële basiskennis om met vertrouwen de volgende stap te nemen, de theorie van de Fitnesstrainer A. Hierin kan je, ook via een gemakkelijk te volgen video e-learning opleiding, de erkende Fitnesstrainer A van NL Actief volgen. Je ontvangt hiervoor ook het NL Actief Fitnesstrainer A boek.  

Stap 5: Fitnesstrainer A praktijk

Stap 5 is de afsluiting van de Fitnesstrainer A opleiding, de praktijkopleiding, de stage en het praktijkexamen, waarna je erkend Fitnesstrainer A bent.

Doorloop je alle 5 stappen, dan bieden wij je nog een extra voordeel, namelijk een vervolg/specialisatie opleiding zonder extra kosten of met een flinke korting. Je kan kiezen tussen deze opleidingen: Voedingscoach, Beweegcoach, Bootcamp instructeur, Leefstijlcoach, Core conditioning, TRX trainer, Running instructeur, EMS basis trainer of UFW Kickbox instructeur. Bij de opstart van stap 1 krijg je deze mogelijkheden gemaild, je hoeft niet direct te beslissen, dat kan gedurende de vervolgstappen.

Maak hier de eerste stap naar erkend Fitnesstrainer A!

Heb je nog geen opleiding gevolgd in deze richting waar anatomie, fysiologie en trainingsleer een onderdeel van zijn geweest, dan is dit je eerste stap om te nemen.

Als je in het ‘opmerkingen’ veld tijdens de inschrijving zet ‘Fitnesstrainer in 5 stappen’, dan ontvang je van ons meteen een extra cadeau, namelijk het e-boek ‘Optimale, veilige en effectieve spiertraining’, met o.a. de 5 gouden regels voor optimaal resultaat.

Wil je meteen met de volledige Fitnesstrainer A aan de slag, kijk dan hier.

Heb je al een basis opleiding gevolgd op gebied van anatomie, fysiologie en trainingsleer en wil je meteen in de personal trainer opleiding instromen, kijk dan hier.

Heb je nog geen opleiding gevolgd, maar ben je wel zeker van het volgen van het totale traject, kijk dan hier voor de Personal Trainer plus A combinatie opleiding.

Heb je vragen over het Fitnesstrainer in 5 stappen programma, mail naar info@efaa.nl.

GRATIS E-BOEK

Het e-boek: Optimale, effectieve en veilige spiertraining, de 5 gouden regels reikt je de essentiële kennis aan, die eigenlijk iedere fitnesser zou moeten hebben, om de trainingen optimaal veilig en effectief uit te kunnen voeren.

Wil je het gratis e-boek ontvangen, mail ‘Gratis e-boek Optimaal, veilige en effectieve spiertraining’ naar info@efaa.nl

Gratis e-boek Optimale, effectieve en veilige spiertraining, de 5 gouden regels

Fitness Trainer A - level 1: Functionele anatomie

Wil je een eerste stap maken om een echte Fitness kenner te worden en misschien als vervolg assistent fitnesstrainer, fitnesstrainer A, Personal Trainer of leefstijlcoach worden, dan is dit je ideale introductie cursus.

In deze online zelfstudie 'Functionele Anatomie' leer je alles over spieren, het skelet, gewrichten en bewegingen. Volg je hierna de Fitnesstrainer A, PT of leefstijlcoach opleiding, dan ontvang je de kosten van deze cursus als korting op die vervolgopleiding.

Functionele Anatomie e-learning fitness A

Fitness Trainer A - level 1.5: Inspanningsfysiologie

Wordt een echte fitness kenner en leer in deze online zelfstudie 'Inspanningsfysiologie' alles over het energieverbruik tijdens training, onze fysiologie zoals het hart- en longsysteem en over hoe ons lichaam zich aanpast op verschillende vormen van training. Een mogelijk vervolg is assistent fitnesstrainer, fitnesstrainer A, Personal Trainer of leefstijlcoach.

Volg je hierna de Fitnesstrainer A, PT of leefstijlcoach opleiding, dan ontvang je de kosten van deze cursus als korting op die vervolgopleiding.

Inspanningsfysiologie e-learning fitness A

Fitness Trainer A - level 2: Trainingsleer

In deze online zelfstudie 'Trainingsleer' leer je alles over optimaal en effectief trainen, over trainingsvariabelen en vormen en over een effectief trainingsschema en plan samenstellen. Een mogelijk vervolg is assistent fitnesstrainer, fitnesstrainer A, Personal Trainer of leefstijlcoach.

Volg je hierna de Fitnesstrainer A, PT of leefstijlcoach opleiding, dan ontvang je de kosten van deze cursus als korting op die vervolgopleiding.

Trainingsleer e-learning fitness A

EEN FITNESS KENNER WORDEN?

Wil je niet perse Fitness trainer worden, maar wel de anatomie, fysiologie en trainingsleer kennis opdoen, die je kan gebruiken in je eigen fitnesstrainingen? Dan is de zelfstudie 'Anatomie, fysiologie en trainingsleer' de geschikte e-learning voor je.

Anatomie, fysiologie en trainingsleer

ASSISTENT FITNESSTRAINER

De Assistent Fitnesstrainer (niveau 2), zoals de naam al zegt, assisteert de fitnesstrainer (met niveau 3 of 4) in een fitnesscentrum. Misschien een geschikte eerste stap?

Kijk hier voor meer informatie.

De Assistent Fitnesstrainer (niveau 2)

METEEN AAN DE SLAG MET FITNESSTRAINER A

Is er geen twijfel meer bij je, wil je gewoon meteen aan de slag, schrijf dan meteen in voor de NL Actief erkende Fitnesstrainer A opleiding. Start meteen na inschrijving met de interactieve leermodules Fitnesstrainer A en combineer het online leren op eigen tempo met de 6 praktijk opleidingsdagen. De opleiding is erkend door NL Actief op niveau EQF3, vormt een ijzersterke basis voor een personal training vervolg opleiding en kan eventueel in combinatie of totaal opleiding te volgen met Fitness B en NASM Personal Training

NL Actief erkende Fitnesstrainer A opleiding

PERSONAL TRAINER BASIS - COMBINATIE OPLEIDING FITNESS A EN B

Wil je aan de slag als personal trainer, maar heb je nog geen fitness gerelateerde opleiding, dan is de combinatie opleiding Fitnesstrainer A en B jouw opleiding. De inhoud van deze combinatie opleiding vormt een sterke basis om een start te maken met fitnesstrainer en als voorbereiding op de NASM Personal Trainer opleiding. Je kan na de inschrijving meteen aan de slag met de online leer module anatomie, fysiologie en trainingsleer.

Meteen aan de slag met de Personal Trainer Basis?

PERSONAL TRAINER BASIS

PERSONAL TRAINER PRO – TOTAAL OPLEIDING, FITNESSTRAINER A, B EN NASM PERSONAL TRAINING OPLEIDING

Heb jij je carrièrepad al helemaal doordacht en wil je meteen door naar professioneel personal trainer, dan is deze PRO opleiding JOUW opleiding. Je start met de Fitnesstrainer A, vervolgt dan met de NASM PT opleiding, DE gouden standaard van alle personal training opleidingen met het unieke OPT model en aan het eind doe je dan de verkorte Fitnesstrainer B, omdat veel materiaal wat in de B zit ook in de NASM PT aan bod komt.

Hier alle informatie over deze totaal opleiding.

PERSONAL TRAINER PRO

Ervaringen van deelnemers

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO