NASM

Er zijn verschillende mogelijkheden om te starten met een Personal Trainer opleiding, afhankelijk van je achtergrond.

  1. Ik heb nog geen opleiding in deze richting gevolgd

Ben je helemaal nieuw in het vak en heb je nog geen enkele basis opleiding gevolgd, dan is de meest complete Personal Trainer opleiding de Personal Trainer PRO opleiding (de Fitnesstrainer A, B en NASM PT), de combinatie opleiding Fitnesstrainer A + de NASM PT opleiding of eerst alleen voor de Fitnesstrainer A (deze is er ook als live online opleiding of als online zelfstudie) opleiding, dit is namelijk de NL Actief nationaal erkende basis opleiding voor fitnesstrainers en personal trainers.

  1. Ik heb al Fitnesstrainer A of een dergelijke opleiding gedaan

Heb je al voldoende basiskennis op gebied van anatomie, fysiologie en trainingsleer en heb je al praktijk ervaring, dan ben je er klaar voor om de NASM Personal Trainer opleiding te volgen. Deze Personal Trainer opleiding wordt gezien als de gouden standaard van Personal Trainer opleidingen, internationaal en Europese erkend EREPS erkenning op niveau EQF4.

  1. Ik heb al een basis personal trainer opleiding gevolgd

Heb je al een basis personal trainer opleiding gevolgd, maar ben je benieuwd naar het unieke OPT model van NASM, dan is de online zelfstudie NASM CPT wellicht een geschikte opleiding. Je volgt deze volledig online en leert alle in’s en out’s van de toepassingen van het NASM OPT model. Deze NASM self-studie is volledig in het Engels.

  1. Ik wil eerst kennis maken met de basis theorie

Wil je niet meteen de volledige Fitnesstrainer A of NASM Personal Trainer opleiding volgen, dan is de online zelfstudie 'Functionele Anatomie' jouw ideale introductie cursus. In deze online zelfstudie leer je alles over spieren, het skelet, gewrichten en bewegingen. Volg je hierna de Fitnesstrainer A, PT of Leefstijlcoach opleiding, dan ontvang je de kosten van deze cursus als korting op die vervolgopleiding. Wil je na de Functionele anatomie toch eerst nog wat meer basis theorie opdoen, dan is de Level 1.5: Inspanningsfysiologie online thuisstudie en daarna de Level 2: Trainingsleer online thuisstudie. Doe je eerst deze level 1, 1.5 en 2 online thuisstudies en daarna de Fitnesstrainer A opleiding, dan krijg je de volledige kosten van deze 3 zelfstudie modules als korting op je lesgeld.

  1. Over erkenningen als Personal Trainer

Na afronding van de Fitnesstrainer A opleiding bij EFAA ontvang je het officiële nationale NL Actief erkende Fitnesstrainer A diploma en wordt je geregistreerd (als je dat wil) in het Nationale FITNED register en in het Europese EREPS register. Na het behalen van je NASM PT examen ontvang je het NASM Personal Trainer certificaat, en een Europese EREPS EQF 4 diploma. Tevens kan je na het behalen van deze opleiding jezelf registreren in het EFAA NASM PTers register, het NL FITNED register niveau 4 en voegen wij je toe aan het Europese EREPS register als erkende Personal Trainer. Datzelfde geldt ook voor de combinatie opleiding Fitnesstrainer A + de NASM PT opleiding.

  1. Ik wil eerst kennis maken zonder kosten

Als je helemaal nieuw bent op het gebied van begeleiden in fitness, dan is het goed om eerst zelf meer kennis op te gaan doen. Dat kan al met het e-boek: Optimale, effectieve en veilige spiertraining van EFAA, wat we je graag gratis mailen. Je kan ook een gratis webinar volgen, waarin de inhoud van de Fitnesstrainer A wordt toegelicht. Heb je al voldoende basiskennis op Fitnesstrainer A niveau, dan kan je kiezen voor de gratis kennismaking webinar van NASM. Hierdoor krijg je meer inzicht in de inhoud van de wereldwijd meest populaire Personal Trainer opleiding en hoe personal trainers met het OPT model om gaan.

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO