06-04-2024

WHO lanceert AI adviseur voor gezondheid

Maak kennis met S.A.R.A.H., een AI-assistent voor de gezondheid. Ze gebruikt generatieve AI om mensen te helpen een gezonder leven te leiden. Sarah is een digitale gezondheidspromotor, 24/7 beschikbaar in acht talen via video of tekst. Ze kan tips geven om te ontstressen, gezond te eten, te stoppen met roken, veiliger op de weg te zijn en informatie te geven over verschillende andere gezondheidsgebieden.

Met behulp van AI technologie heeft Sarah sinds het begin van de pandemie geholpen bij het bestrijden van desinformatie over COVID-19. Ze geeft nu ook informatie over belangrijke gezondheidsonderwerpen, waaronder geestelijke gezondheid, en heeft expertise om enkele van de grootste doodsoorzaken ter wereld, waaronder kanker, hartziekten, longziekten en diabetes, te helpen voorkomen. Ze gebruikt generatieve AI als basis en is getraind met de nieuwste informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie en vertrouwde partners.

Sarah is gemaakt met technologie die is ontwikkeld door het in San Francisco en Nieuw-Zeeland gevestigde Digital People-bedrijf Soul Machines Limited met steun van het in Zuid-Afrika gevestigde creatieve bedrijf Rooftop.

De antwoorden van Sarah zijn volgens WHO helaas mogelijk niet altijd accuraat, omdat ze gebaseerd zijn op patronen en waarschijnlijkheden in de beschikbare gegevens. De disclaimer van WHO is daarom dat de WHO geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van gesprekken aanvaardt die door Generatieve AI wordt gecreëerd.

Na een korte test (maar nog geen uitvoerig onderzoek gedaan) blijkt ChatGPT 4 veel nauwkeurigere en completere antwoorden te geven dan Sarah, maar verder onderzoek zal moeten uitwijzen of dat op alle vlakken van gezondheid zo is. Ook is Sarah helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar, terwijl je met ChatGPT wel in het Nederlands kan communiceren.

Meer informatie over Sarah: https://www.who.int/campaigns/s-a-r-a-h

Hier kan je een gesprek starten met Sarah

Wil je meer leren over AI, kijk dan hier naar de AI voor fitness modules.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO