21-04-2024

Nieuwe opleiding voor fitnesstrainers en personal trainers!

Schouderklachten, wat doe jij ermee?

Schouderklachten zitten in de top 3 van meest voorkomende klachten waarvoor mensen naar de fysiotherapeut gaan. Ook binnen de sportscholen zijn schouderklachten een veel voorkomend probleem. Schouderklachten zijn vaak complex en gaan niet vanzelf over. Dit komt onder andere door de complexiteit van het schoudergewricht waarbij diverse gewrichten, maar ook de aansturing van de spieren perfect op elkaar ingespeeld moeten zijn om alle bewegingen soepel te laten verlopen.

Waar in het verleden vaak nog werd gezocht in oplossingen van medicijnen, injectie of een operatie zien we de laatste jaren steeds meer bewijs voor het trainen. Het blijkt zelfs dat op de lange termijn het trainen beter werkt dan een injectie en dat zelfs bij scheuren in de pees in veel gevallen een operatie helemaal niet nodig is. Door iemand gerichte training te geven kan hij of zij weer herstellen.

Wel is het natuurlijk zo dat je niet zomaar in de sportschool of thuis van alles kan gaan doen. Om deze mensen goed te kunnen begeleiden heb je specifieke kennis en vaardigheden nodig. Vaak zien we dat deze kennis nog ontbreekt bij fitnessinstructeurs. Zo is bij veel instructeurs niet duidelijk wat het verschil is tussen een tendinitis of een tendinose van een pees, of welke oefeningen je moet doen als iemand zijn schouderblad afstaat van zijn romp. Om hier meer kennis over te krijgen hebben we een cursus gemaakt voor fitnessprofessionals om meer kennis te krijgen over schouderklachten en hoe hier mee om te gaan.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de onderstaande website:

https://www.efaa.nl/fitness-en-pt-opleidingen/schouderspecialist-voor-fitness-en-personal-trainers-opleiding

Docent: Joey Kruisbeek, Fysio- Manueel therapeut

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO