EFAA ontwikkelt al sinds 1986 een opleidingsprogramma voor gepassioneerde Fitnesstrainers, personal trainers, leefstijlcoaches, doelgroep experts, afdelingsmanagers en managers.

In 2003 startte EFAA met de ontwikkeling van Leefstijlclub.nl en Bewegen is Medicijn.

Nieuwe Gezondheid en het Leefstijl SWITCH project is gestart in 2015.

EFAA werkt vanuit NL Actief (Brancheorganisatie) erkende competentie profielen en kennisdossiers, vanuit de nationale en internationale beweeg- en voedingsrichtlijn (Gezondheidsraad en WHO), vanuit gevalideerde gedragsverandering modellen en in de richting van een doorlopende optimalisatie van de levering van onze diensten als professionals.

Stop overgewicht

Missie

EFAA/Nieuwe Gezondheid is pledge houder van ‘Alles is Gezondheid’, geïnitieerd en onderdeel van het Ministerie van VWS Nationaal Preventie Programma. Een van de doelstellingen van VWS is het keren van de groei van overgewicht en diabetes. Een belofte van EFAA/Nieuwe Gezondheid in de pledge van Alles is Gezondheid, is om bij te dragen aan een trendbreuk in de toename van overgewicht. De missie van EFAA/Nieuwe Gezondheid is dan ook, STOP de overgewicht epidemie!

Natuurlijk kunnen wij als branche dat niet alleen, daar is minimaal de overheid, de voedingsmiddelen industrie, onderwijs en het bedrijfsleven ook voor nodig, echter wij kunnen wel grote impact hebben. Meer dan 3 miljoen mensen maken gebruik van fitness dus bereik is er, ook de infrastructuur is goed zoals ook de basiskennis en de mensen die met passie de leden begeleiden. De uitdaging is de adequate gewenste kennis op gebied van overgewicht begeleiding toe te passen door alle trainers. In maart 2018 hebben wij een onderzoek uitgevoerd, hoe bekend de richtlijn overgewicht en obesitas beweegdeskundige is bij fitness professionals. Van de 385 respondenten bleek dit slechts 17% te zijn. Ook motivational interviewing is blijkbaar nog maar bij een klein percentage van de fitness professionals bekend en wordt nog maar weinig toegepast. Deze methode heeft zich al meerdere malen (wetenschappelijk) bewezen, zeker in verband met begeleiding van gedragsverandering naar gezonder leven en is ook onderdeel van de nieuwe Gecombineerde Leefstijl Interventie, die vanaf januari 2019 vergoed gaat worden vanuit de basis zorgverzekering. Tijd voor een kennis update dus, over de nieuwe leefstijl richtlijnen en over alles rondom de GLI.

EFAA/Nieuwe Gezondheid heeft zich als doel gesteld om de Nederlandse trainers een kennisupdate aan te reiken op gebied van de beweegrichtlijn, voedingsrichtlijn, motivational interviewing en gedragsverandering begeleiding. Dat doen we o.a. met de workshops Fitness met passie, met de Nieuwe Gezondheid nieuwsbrieven, door onze Leefstijl- en Vitaliteit coach opleiding, door het beschikbaar stellen van het Coach dossier en door elke deelnemer van de Fitness A en Personal Training opleiding bij EFAA de Overgewicht en Obesitas beweegdeskundige e-learning en Motivational Interviewing video e-learning cadeau te doen.

Wij geloven erin dat de Fitnessbranche een zeer belangrijke schakel is voor het ondersteunen en initiëren van een trendbreuk in de groei van overgewicht, obesitas, diabetes en vele andere chronische aandoeningen. Samen bouwen aan een nationaal leefstijl- en preventie netwerk.

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht. Hoe meer trainers de richtlijnen, motivational interviewing en gedragsverandering begeleiding kennis beheersen en die toe weten te passen, des te groter onze impact.

Visie

Met de juiste (en wetenschappelijk onderbouwde) leefstijl- en preventie kennis en een effectieve aanpak van ondersteuning in gedragsverandering in combinatie met een landelijk dekkend netwerk van centra, trainers, personal trainers, ambassadeurs, coaches en sprekers, bereiken wij miljoenen mensen. Wij gaan samen voor de verbetering van gezondheid, mentaal welbevinden en kracht, lagere afhankelijkheid van de curatieve zorg, (wel in goede samenwerking met de zorg) en duurzame toename van leefkwaliteit. Voor ons allen en een gezondere toekomstige generatie.

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO