Leefstijlcoach en NL actief

Wil jij aan de slag als leefstijlcoach en mensen helpen naar een duurzaam gezondere leefstijl?

Er is steeds grotere behoefte aan coaches die mensen ondersteunen in de switch naar een duurzaam gezondere leefstijl. Of je nu een passie hebt voor gezond leven, fitness trainer bent of personal trainer, het volgen van een opleiding op dit vlak verrijkt je eigen leven en je kan de mensen die je ontmoet, traint en begeleid ook nog op vele andere leefstijl vlakken onderstenen dan uitsluitend training.

NL Actief heeft in 2022 besloten om een Leefstijlcoach niveau 4 opleiding te gaan ontwikkelen en EFAA opleidingen is in het voorjaar 2023 gestart met deze opleiding. Je kan er natuurlijk voor kiezen meteen die niveau 4 Leefstijlcoach opleiding te gaan volgen, maar we bieden je een aantal laagdrempelige opties om eerst aan de materie te proeven. Ook geven we je inzicht in de eventuele vervolgopleidingen.

Gratis kennisupdate ‘Exercise as medicine’ New Health programma

Met ondersteuning van de Europese Unie is een unieke leefstijl als medicijn mini video cursus in 7 talen ontwikkeld. Deze staat zonder kosten voor je klaar op Leefstijlclub.nl !

Start hier je gezondere leefstijl

New Health trilogie

Gratis E-boek Optimale en effectieve spiertraining

Je hebt al de moeite genomen om deze pagina te bekijken, graag belonen we dat al vast door je een gratis E-boek aan te bieden, namelijk het e-book: Optimale, effectieve en veilige spiertraining, de 5 gouden regels! Tevens willen we je graag de gratis Leefstijlscan aanbieden, die je inzicht geeft in welke aspecten in je leefstijl je gezondheid schaden en welke je gezondheid bevorderen.

Wil je het gratis e-boek ontvangen, mail ‘Gratis e-boek’ naar info@efaa.nl

Gratis e-boek Optimale, effectieve en veilige spiertraining, de 5 gouden regels

LEEFSTIJL ALS MEDICIJN TRILOGIE

Wat ieder mens zou moeten weten ver een gezonde leefstijl en de preventieve mogelijkheden die wij mensen toe kunnen passen om ziekten te beperken en onze leef kwaliteit te optimaliseren. Die inzichten zijn door John van Heel, directeur van EFAA opleidingen en docent Leefstijlcoach opleiding, samengevat in 3 boeken, Bewegen als medicijn, Voeding als medicijn en je Brein als medicijn.

Meer info

Leefstijl als medicijn boeken

LEEFSTIJL BASIS OPLEIDING – ON-DEMAND

Ben jij geïnteresseerd in hoe het lichaam functioneert, wat de beweegrichtlijn is, wat de invloed is van bewegen of de verschillende lichamelijke systemen en wat het BRAVO principe inhoudt? EFAA ontwikkelde voor de leefstijl fan een leefstijl basis introductie e-learning reeks van 3 korte e-learning programma’s;

 1. Actief leven
 2. Een Gezonde Leefstijl
 3. Een Gezond Lichaam

Meer info

LEEFSTIJL BASIS OPLEIDING

BEWEEGCOACH EENDAAGSE – LIVE ONLINE

Binnen het Nationaal Preventieakkoord heeft VWS omschreven als doelstelling dat voor 2040 75% van de bevolking de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad moet behalen. In 2018 was dat 48% maar na het corona jaar van 2020 is de verwachting dat dit nog eens 10% gedaald is naar 38%. Er is dus werk aan de winkel. In deze dagcoach training krijg je inzage in de geschiedenis van inactiviteit, de gevaren van onze inactieve leefstijl, de beweegrichtlijn en welke beweegmix te volgen voor welke doelstelling.

Meer info

Beweegcoach opleiding

VOEDINGSCOACH – LIVE ONLINE

Voeding is een van de meest belangrijkste pijlers en volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad kan gezonde voeding eraan bijdragen dat de risico’s op chronische aandoeningen met meer dan 50% kunnen dalen. In deze dagcoach opleiding krijg je niet alleen inzicht in de geschiedenis van ons voedingspatroon, wat er mis is met onze huidige voeding, wat het effect daarvan is, wat de nieuwe voedingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad en de World Health Organization zijn en hoe we om kunnen switchen naar duurzaam gezonder eten. Ook ontvang je middelen om dit gemakkelijk met leden/klanten/cliënten te communiceren en eventueel een compacte persoonlijke analyse en advies toe te passen.

Meer info

Voeding als medicijn kennis update

FIT SWITCH PRACTITIONER PRO

Ben je een professional op gebied van sport, zorg, onderwijs, welzijn of gewoon persoonlijk geïnteresseer in wat de meest recente wetenschap ons verteld over gezondheidsbevordering en preventie, en wil je meer weten over motivational interviewing en preventie/aanpak overgewicht en obesitas, dan is dit JOUW opleiding! In deze opleiding doorloop je het 12 weken Fit SWITCH programma, er zit geen individuele coaching in deze opleiding, maar additioneel zitten er twee e-learning programma’s bij in:

 1. Video e-learning motivational interviewing
 2. Overgewicht en Obesitas beweegdeskundige e-learning.

Hier kan je er alle informatie over vinden en hier kan je ervoor inschrijven.

FIT SWITCH PRACTITIONER PRO

NL ACTIEF LEEFSTIJLCOACH NIVEAU 4 OPLEIDING – ON-DEMAND EN LIVE ONLINE

NL Actief heeft in 2022 besloten de opleiding tot Leefstijlcoach op niveau 4 te ontwikkelen. Naast de fysieke aspecten van een gezondere leefstijl - waarvan het Leefstijlcoach niveau 4 boek, wat onderdeel is van de opleiding, een samenvatting geeft uit de literatuur van de studieboeken Fitnesstrainer niveau 3 en Fitnesstrainer niveau 4 - is er ook veel aandacht voor belangrijke leefstijlfactoren, zoals gedragsverandering, voeding, slaap, geluk en mindset. De opleiding is voor fitness professionals een efficiënte en snelle route om zich verder te ontwikkelen tot leefstijlcoach en een bijdrage te (gaan) leveren aan een grote sociaal-maatschappelijke uitdaging: meer fittere, vitalere en gezondere Nederlanders.

Meer info

NL ACTIEF LEEFSTIJLCOACH NIVEAU 4 OPLEIDING

LEEFSTIJLCOACH SPECIALISATIE OPLEIDINGEN – LIVE ONLINE

Mindset coach opleiding
Hoe pak je het als coach in de gesprekken aan om mensen te coachen van gefixeerde mindset naar een groei mindset, ofwel, hoe coach je mensen naar duurzaam resultaat? In deze 2 daagse verdieping worden de praktische kneepjes van het mindset coach vak geleerd.

Bekijk de opleiding Mindset coaching

Leefstijl- en vitaliteit PRO opleiding
Een verdieping van de coach vaardigheden van 6 dagen op gebied van professionele en motiverende gespreksvoering, jezelf authentiek presenteren en een verdere verdieping met het coachen op de 5 bewustzijnsniveaus.

Bekijk de opleiding Leefstijl- en vitaliteit PRO

Mindful coachen opleiding

Mindfulness is niet meer weg te denken uit het coach arsenaal, in deze twee daagse verdieping leer je zelf meer mindful te zijn en hoe de coachee hierin te ondersteunen.

Bekijk de opleiding Mindful coachen

Beweegdeskundige specialisatie opleidingen

Mindset coach opleiding

Ervaringen van deelnemers

Je bent hier:

Waarom EFAA opleidingen?

 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Al meer dan 35.000 mensen opgeleid
 • Erkend door NL Actief
 • Europese (EQF/eReps) erkenning Europe Active
 • Officieel opleidingspartner NASM
 • Combinatie opleidingen online en praktijk leren
 • Locaties door heel Nederland
 • Voordelige combinatie- en totaalpakketten
 • Gespreid betalen mogelijk

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO