NASM

Wil jij aan de slag als personal trainer en mensen helpen optimaal fit en sterk te worden en/of hun persoonlijke doelstellingen te behalen?

Dat is top, want de behoefte en noodzaak is groot. Veel mensen hebben ondersteuning nodig en willen die ook van een professionele personal trainer.

Allereerst kan je een kijkje nemen in een aantal gratis opties, die je al meteen kan gebruiken als je zelf al elke week fitness doet, om je trainingseffectiviteit te optimaliseren. Wil je meteen door om assistent fitnesstrainer, fitnesstrainer of zelfs personal trainer en/of leefstijlcoach te worden, dan hebben we de mogelijkheden hier even voor je op een rijtje gezet.

PERSONAL TRAINER IN 7 STAPPEN

Met dit programma kan je de erkende nasm Personal Trainer in 7 stappen doorlopen en ook in 7 delen betalen. Je begint met de on-demand Basis en Functionele anatomie, dan volgt de Inspanningsfysiologie, dan Trainingsleer, gevolgd door de rest van de on-demand theorie Fitnesstrainer A en de Fitnesstrainer A praktijk. De laatste twee stappen zijn dan de theorie van de NASM Personal Trainer opleiding en de praktijk van de NASM Personal Trainer opleiding.

PERSONAL TRAINER IN 7 STAPPEN

Denk jij erover om het personal trainer vak in te gaan maar weet je nog niet welke weg te bewandelen? Er is een groot aanbod van personal trainer opleidingen en bij zo goed als alle opleidingen moet je meteen aan het begin de totale opleiding afnemen, hopend dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Eigenlijk zou je eerst eens kennis willen maken met de materie van de personal trainer opleiding, alvorens voor een totaal opleiding te gaan. Welke fundamentele kennis heb je bijvoorbeeld nodig als fitness trainer of personal trainer? Is er een manier om je stapsgewijs te ontwikkelen zonder meteen een volledige opleiding af te moeten nemen? Dat heeft EFAA opleidingen gerealiseerd met het programma ‘Personal Trainer in 7 stappen’.

Stap 1 - Basis- en fundamentele anatomie

Personal trainers werken met mensen en zijn vooral gericht op optimale en effectieve trainingen verzorgen. De meeste personal trainers hebben wel al bredere kennis, zoals bijvoorbeeld over voeding en stress management, maar de basiskennis start bij het beheersen van je functionele anatomie. Dat is ook de eerste stap van het ‘Personal Trainer in 7 stappen’ programma. Je maakt via een interactieve manier van online leren kennis met anatomie, het skelet, gewrichten, cellen en weefsel, de functie van spieren, bewegingen, vlakken en assen, opbouw van de spieren en meer. Je instap is gemakkelijk, jij bepaalt de snelheid en je investering in deze eerste stap is slechts 95 euro.

Stap 2 en 3 - Inspanningsfysiologie en trainingsleer

Je twee vervolgstappen zijn inspanningsfysiologie (50 euro) en trainingsleer (50 euro). Je krijgt inzicht in de werking van de verschillende lichaamssystemen, energieleverantie en leert alles over trainingsadaptatie. In stap drie duik je in de wereld van trainingsprincipes, trainingsvariabelen, trainingsmethoden en spiertraining vormen.

Stap 4 en 5 - Overige theorie en praktijk Fitnesstrainer A

De eerste 3 stappen geven je de essentiële basiskennis om met vertrouwen de volgende stap te nemen, de theorie van de Fitnesstrainer A. Hierin kan je, ook via een gemakkelijk te volgen video e-learning opleiding, of op locatie, de erkende Fitnesstrainer A van NL Actief volgen. Je ontvangt hiervoor ook het NL Actief Fitnesstrainer A boek.  Stap 5 is de afsluiting van de Fitnesstrainer A opleiding, de praktijk opleiding, de stage en het praktijk examen, waarna je erkend Fitnesstrainer A bent.

Stap 6 en 7 - Personal Trainer theorie en praktijk

Heb je de Fitnesstrainer A behaald, dan is de volgende stap de Personal Trainer theorie. Deze kan je geheel on demand volgen of je kan kiezen voor de op locatie opleiding. Na het theorie examen hiervan volgt dan stap 7, de praktijk opleiding Personal Trainer. Bij stap 7 heb je geen zorgen meer over je theorie, dat heb je dan afgerond. Je kan je in deze fase volledig concentreren op je praktijk.

Het grote voordeel van het ‘Personal Trainer in 7 stappen’ programma is, dat je per stap jouw tempo bepaalt en niet direct een grote investering hoeft te doen, je betaalt per stap.  

Heb je nog geen opleiding gevolgd in deze richting waar anatomie, fysiologie en trainingsleer een onderdeel van zijn geweest, dan is dit je eerste stap om te nemen.

https://www.efaa.nl/fitness-en-pt-opleidingen/fitness-trainer-level-1-functionele-anatomie

Als je in het ‘opmerkingen’ veld tijdens de inschrijving zet ‘Personal Trainer in 7 stappen’, dan ontvang je van ons meteen een extra cadeau, namelijk het e-boek ‘Optimale, veilige en effectieve spiertraining’, met o.a. de 5 gouden regels voor optimaal resultaat.

Wil je meteen met de volledige Fitnesstrainer A aan de slag, kijk dan hier.

Heb je al een basis opleiding gevolgd op gebied van anatomie, fysiologie en trainingsleer en wil je meteen in de personal trainer opleiding instromen, kijk dan hier.

Heb je nog geen opleiding gevolgd maar ben je wel zeker van het volgen van het totale traject, kijk dan hier voor de Personal Trainer plus A combinatie opleiding.

Heb je vragen over het Personal Trainer in 7 stappen programma, mail naar info@efaa.nl.

WAT IS JE START POSITIE?

Veel mensen die Personal trainer willen worden, zijn al langer fitnesstrainer, maar steeds vaker zien we dat men vanuit geen fitness gerelateerde opleiding de omslag willen maken naar fitness en personal trainer. Hoor jij bij de groep die nog geen achtergrond op gebied van fitness opleidingen heeft, maar je wil zeker wel door als personal trainer, dan adviseren we je om in de fitness route te kiezen voor de Personal Trainer basis of de Personal Trainer PRO. Heb je al een basis opleiding gevolgd op het gebied van fitness, anatomie, fysiologie, trainingsleer en daar goeie kennis van, met praktijk ervaring, dan is dit jouw route.

Fitness route

GRATIS KENNISMAKEN NASM PT

Het unieke van de NASM opleiding is o.a. het OPT model, het meest gebruikte maar ook meest (door andere opleiders) gekopieerde werkmodel voor personal trainers wereldwijd. We vertellen je graag meer over de aanpak hiervan in de gratis kennismaking webinar NASM en in de gratis kennismaking e-learning NASM waarin je kan kennismaken met de NASM Personal Trainer materie, het cursus hoofdstuk ‘Het concept van geïntegreerde training’ toe gemaild krijgt en een compact overzicht krijgt waarom de NASM PT opleiding zo uniek is. Ook kan je online 3 compacte delen van de NASM interactieve e-learning doorlopen.

Gratis kennismaking nasm

EERST THEORETISCHE KENNIS OPDOEN?

Wil je eerst goed beslagen ten ijs komen en kennis opdoen over anatomie, fysiologie en trainingsleer, dan is de zelfstudie ‘Anatomie, fysiologie en trainingsleer de geschikte e-learning voor je.

Anatomie, fysiologie en trainingsleer

METEEN AAN DE SLAG NASM PT opleiding

Is er geen twijfel meer bij je, wil je gewoon meteen aan de slag om zo snel mogelijk personal trainer te worden, je hebt al een basis diploma en/of de basis kennis, anatomie, fysiologie en trainingsleer, schrijf dan meteen in voor de erkende NASM personal trainer opleiding. De opleiding is erkend door NASM en Europe Active op niveau EQF4.

erkende NASM personal trainer opleiding

PERSONAL TRAINER - COMBINATIE OPLEIDING FITNESS B

Heb je al een NL Actief Fitnesstrainer A diploma, dan kan je ook kiezen voor de combinatie opleiding NASM PT en Fitnesstrainer B.

NASM PT en Fitnesstrainer B

PERSONAL TRAINER PRO – TOTAAL OPLEIDING, FITNESSTRAINER A, B EN NASM PERSONAL TRAINER OPLEIDING

Heb je wel kennis op gebied van anatomie, fysiologie en trainingsleer maar nog geen erkend diploma op niveau Fitnesstrainer A, dan is deze PRO opleiding JOUW opleiding. Je start met de Fitnesstrainer A, vervolgt dan met de NASM PT opleiding, DE gouden standaard van alle personal training opleidingen met het unieke OPT model en aan het eind doe je dan de verkorte Fitnesstrainer B, omdat veel materiaal wat in de B zit ook in de NASM PT aan bod komt.

Hier alle informatie over deze totaal opleiding.

Personal trainer PRO

PERSONAL TRAINER EN DOELGROEP SPECIALISATIE

Na je personal trainer opleiding wil je je wellicht specialiseren op een bepaalde doelgroep, daarvoor biedt EFAA en NASM de volgende specialisatie opleidingen:

 • Functionele Houding Specialist A
 • Functionele Houding Specialist B

Bekijk alle Functionele Houding Specialist opleidingen

 • Beweegdeskundige overgewicht en obesitas
 • Beweegdeskundige diabetes
 • Beweegdeskundige NAH
 • Beweegdeskundige reuma

Bekijk alle Beweegdeskundige opleidingen

 • Physique and Bodybuilding Coach (NASM-PBC)
 • NASM Performance Enhancement Specialization (PES)
 • NASM Stretching and Flexibility coach (SFC)
 • NASM Senior Fitness Specialization (SFS)
 • NASM Corrective Exercise Specialist (CES)
 • NASM Behavior Change Specialization (BCS)
 • NASM Weight Loss Specialization (WLS)
 • NASM PT Business Accelerator (BA)
 • NASM Mixed Martial Arts Conditioning Specialist (MMACS)
 • NASM Virtual Coaching Specialization (VCS)
 • Pre- & Postnatale Fitness Specialist

Bekijk alle NASM specialisatie opleidingen

Specialisaties

Ervaringen van deelnemers

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO