28-04-2024

Bewegen met de familie, maak er een ritueel van!

In onze snelle wereld vol technologie en strakke schema's is het vinden van tijd voor familie en beweging vaak een uitdaging. Maar wat als je beide kunt combineren en er een dagelijks terugkerend ritueel van kunt maken? Het is niet alleen leuk, maar ook een fantastische manier om de banden te versterken terwijl iedereen gezond blijft.

Hier zijn enkele tips om van bewegen met de familie een vast ritueel te maken:

1. Plan het samen

Begin met het bespreken van het idee aan de keukentafel, om samen te bepalen welke activiteiten iedereen leuk vindt. Misschien is het een wandeling na het avondeten, even joggen, een korte fietsronde, actieve spellen zoals 'tikkertje' of frisbee in het park of zelfs een danskwartiertje in de woonkamer. Als iedereen inspraak heeft, zal het enthousiasme groter zijn!

2. Zet het in de agenda

Zoals met alle belangrijke dingen, zorg dat bewegen een niet-onderhandelbaar onderdeel van jullie dag wordt. Plan het op een vast moment zodat iedereen weet wanneer het 'familie fitness tijd' is. Help elkaar er ook aan herinneren en plaats indien nodig, leuke herinneringen, zodat het voor iedereen duidelijk op het netvlies blijft.

3. Varieer de activiteiten, indien wenselijk

Om het interessant en leuk te houden, wissel je de activiteiten regelmatig af, mits daar behoefte aan is. Probeer nieuwe sporten, apps (Ommetje app?) of gezinsvriendelijke workout routines.

4. Stel haalbare doelen

Stel als gezin doelen zoals het voltooien van een bepaalde wandelroute, het verbeteren van persoonlijke records of het deelnemen aan een familie-loop.

5. Reflecteer en vier

Neem af en toe de tijd om te praten over wat iedereen van de activiteiten vindt, vier jullie successen en beloon jezelf met een leuke activiteit als het doel behaald is. Misschien een kleine ceremonie na elke maand van volgehouden activiteiten met een kleine beloning zoals een uitje naar jullie favoriete restaurant.

Door bewegen te integreren als een vast onderdeel van jullie leven, creëer je niet alleen gezonde gewoontes, maar ook kostbare herinneringen.

Trek dus die sneakers aan, activeer de familie en maak er een feestje van.

Elk moment samen is een stap naar een gezondere toekomst!

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO