14-06-2012

Langdurig stilzitten is niet goed voor u. Als u voor uw werk dus vooral achter de pc zit, is het belangrijk dat u af en toe opstaat en beweegt. Doet u dat niet dan loopt u gezondheidsrisico’s. Daarom hebben TNO en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen een advies uitgebracht

Veel werknemers die hun werkende leven zittend doorbrengen, zoals kantoormedewerkers, chauffeurs en laboranten, bewegen tussendoor onvoldoende. Daardoor lopen ze meer kans op diabetes en overgewicht. Werknemers die voor hun werk wel in beweging zijn, hebben minder last van deze klachten. TNO en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) adviseren daarom om na elk half uur stilzitten het werk te onderbreken om twee minuten te bewegen. .

Langdurig zitten brengt risico op gezondheidsklachten met zich mee. Ook voor mensen die gezond leven en in hun vrije tijd regelmatig bewegen en aan sport doen. Dat vermindert de nadelige gevolgen van lang achterelkaar stilzitten niet. Uit onderzoeken is gebleken dat het loont om na een half uur ononderbroken zitten, een pauze te nemen en in beweging te komen. Daarom adviseren TNO en NISM om na 30 minuten zitten, minimaal twee minuten te bewegen. In die paar minuten kunt u bijvoorbeeld even koffie gaan halen, naar de printer lopen, een brief gaan posten, naar de wc gaan, of zomaar even de benen strekken. Loop ook eens wat vaker naar een collega toe in plaats van hem of haar te bellen of te e-mailen. Als u maar in beweging komt.

  

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO