De trend van functionele training en High Intensity Interval Training (HIIT) heeft flink doorgezet. Met het VIIT (Variable Intensity Interval Training) systeem THE GLADIATOR WORKOUTS® hebben instructeurs, clubs en deelnemers een fantastisch uitgewerkt TRAININGSSYSTEEM dat direct, eenvoudig en goedkoop toepasbaar is. De basis bestaat uit 3 trainingsstructuren die alle componenten van fitness in zich hebben. Gecertificeerde GLADIATOR WORKOUTS®-instructeurs kunnen met weinig voorbereiding effectieve trainingen geven die door de periodisering optimaal zijn.

Personal trainers, fitnessinstructeurs en groepslesinstructeurs profiteren van het concept door de uitgewerkte trainingen die gemakkelijk aan te passen zijn en clubs profiteren van het concept door het aanstekelijke image en de marketingondersteuning.

NIET ZOMAAR EEN HIIT TRAINING, maar een manier van denken en lesgeven in een systeem gegoten.

Kenmerkend voo THE GLADIATOR WORKOUTS® is de korte duur van de trainingen. Ze zijn tussen de 25 en 45 minuten. De term HIIT doet tekort aan het concept, we spreken liever van VIIT (Variable Intensity Interval Training). De trainingen zijn vakkundig ontworpen met als doel het lichaam de juiste prikkels en overload te geven om resultaat te behalen bij vetverbranding, hormonale respons, afterburn, cardiovasculaire progressie en spieruithoudingsvermogen. Dat doen de trainingen door gebruik te maken van oefeningen die behalve de verschillende energiesystemen ook het algemeen functioneren van de deelnemers verbeteren. Denk hierbij aan verbeteren van de motorische vaardigheden, verbeteringen in de hormonale balans, vergroten van de weerbaarheid en het (terug)winnen van bewustzijn en vertrouwen in het eigen lichaam. Een bijkomend voordeel is de praktische invulling in de roosters en tijdsschema’s van drukbezette klanten.

Een ander onderscheiden kenmerk in het leveren van de trainingen is het REST-BASED principe. Daar wordt de cursusdeelnemer op getraind tijdens de opleidingsdag.

 • THE SPARTACUS WORKOUTS circuit gebaseerde formats
 • THE MAXIMUS WORKOUTS superset gebaseerde formats
 • THE TITUS WORKOUTS drills, teams, competitie, KLUSC

Wat heeft het meeste effect? Niet week in week uit op een loopband of crosstrainer staan of dezelfde krachttoestellen gebruiken. Wat wel effect heeft? Korte, intensieve workouts. Het lichaam telkens weer verrassen en uitdagen. De trainingen moeten echter wel zorgvuldig ontworpen zijn om op korte en lange termijn effectief te zijn en de klant in balans te trainen.

THE GLADIATOR WORKOUTS® is een concept van ‘ready-to-use’ trainingschema’s in een mooi en inspirerend jasje. Met een ondersteunend programma dat het geschikt maakt voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd of fitheid. GLADIATOR-instructors maken met hoogwaardige instructie-kwaliteiten en motivatie skills een waanzinnig succes van dit concept op clubs, verenigingen en outdoor trainingen. Resultaat gebaseerd en verslavend, voor de deelnemers en de instructeurs.

De ideale vooropleiding voor maximaal rendement is de opleiding FITNESS A, echter die is niet verplicht. Ervaring met fitnessoefeningen is een basisvereiste.


Danny Rust & Bianca Karel

De aftoetsing is in het laatste deel van de cursusdag en de praktijkdeelname gedurende de opleiding is deels bepalend voor het verkrijgen van het Train The Trainers GLADIATIATOR WORKOUTS® Instructor certificaat.

1 dag van 7 uur. Tijden: 10.00 tot 17.00 uur.

€249,00

Inclusief:

Voor inhoudelijke vragen en ondersteuning tijdens de cursus of vragen voor de docent kun je contact opnemen met een van onze studiecoaches via studiecoach@efaa.nl.

Je bent hier:

Waarom EFAA opleidingen?

 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Al meer dan 35.000 mensen opgeleid
 • Erkend door NL Actief
 • Europese (EQF/eReps) erkenning Europe Active
 • Officieel opleidingspartner NASM
 • Combinatie opleidingen online en praktijk leren
 • Locaties door heel Nederland
 • Voordelige combinatie- en totaalpakketten
 • Gespreid betalen mogelijk

opleidingskosten

249,00

AANGESLOTEN BIJ