30-10-2023

Opstellen van een Personal Training business

Hallo (aanstaande) fitness-professionals of (aanstaande) personal trainer Droom je al langer van een carrière als personal trainer, waarbij je levens verandert? In de oververzadigde wereld van fitness en gezondheid, kan een personal trainer zich onderscheiden door te starten vanuit een gedegen businessplan. Maar waar te beginnen, hoe stel je een plan op voor je PT business?

We hebben een compact overzicht voor je samengesteld in dit artikel, de belangrijkste aandachtspunten om een PT businessplan op te stellen. We gebruiken hiervoor even een fictieve business naam, namelijk FitBoost Personal Training.  Haal er je inspiratie uit en start meteen met het maken van jouw businessplan voor je Personal Training business.

Bedrijfsnaam: FitBoost Personal Training

1. Introductie/missie: FitBoost Personal Training is een zelfstandige personal trainer-service die hoogwaardige, op maat gemaakte fitnessprogramma's biedt om klanten te helpen hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. We streven ernaar om persoonlijke aandacht, expertise en motivatie te bieden, zodat klanten hun volledige potentieel kunnen benutten. FitBoost Personal Training zal zich richten op individuele klanten, groepstraining en online coaching om een breed scala aan klanten te bedienen en een positieve impact te hebben op hun fysieke en mentale welzijn.

2. Doelgroep: De doelgroep bepaling van FitBoost Personal Training is gebasseerd op een uitgebreide markt- en behoefte analyse. De diensten van FitBoost Personal Training zijn gericht op individuen die op zoek zijn naar persoonlijke begeleiding en ondersteuning om hun fitness- en leefstijl doelen te bereiken. FitBoost Personal Training richt zich op mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus, inclusief beginners, sporters die hun prestaties willen verbeteren en mensen die willen afvallen of fysiek sterker willen worden. Daarnaast biedt FitBoost Personal Training groepstrainingen voor bedrijven en specifieke doelgroepen, zoals zwangere vrouwen of senioren.

3. Diensten:

 • Individuele personal trainingssessies: Op maat gemaakte trainingssessies die zijn afgestemd op de behoeften en doelen van elke klant, met aandacht voor techniek, kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.
 • Groepstraining: Leuke en motiverende groepstrainingen om deelnemers uit te dagen en te stimuleren, met aandacht voor teamwork en individuele vooruitgang.
 • Online coaching: Persoonlijke begeleiding en ondersteuning via een online platform, inclusief trainingsschema's, voedingsadvies en regelmatige communicatie om klanten op afstand te begeleiden.

4. Concurrentieanalyse: FitBoost Personal Training doet een uitgebreid marktonderzoek om te achterhalen welke concurrenten er zijn en waar ze zitten. Er zullen concurrenten zitten binnen de personal training-industrie, variërend van individuele trainers tot fitnesscentra met personal trainer-services. Onze concurrentievoordelen zijn:

 • Persoonlijke aandacht: FitBoost Personal Training biedt op maat gemaakte programma's en individuele begeleiding om klanten te helpen hun specifieke doelen te bereiken.
 • Expertise: De trainers van Fit Boost Personal Training zijn hooggekwalificeerd en hebben uitgebreide kennis van fitness, voeding en gedragsverandering.
 • Persoonlijke ontwikkeling van trainers: FitBoost Personal Training streeft naar excellent werkgeverschap en biedt sterke arbeidsvoorwaarden, elk kwartaal "train de trainer" workshops en een persoonlijk ontwikkelingsplan voor elke medewerker.
 • Motivatie: FitBoost Personal Training streeft ernaar de klanten te inspireren en te motiveren om consistente vooruitgang te boeken en hun grenzen te verleggen.

5. Marketing en klantenwerving:

 • Online aanwezigheid: FitBoost Personal Training zal een professionele website opzetten en actief zijn op sociale media om ons merk te promoten en klanten aan te trekken.
 • Community Building: FitBoost Personal Training gaat community-evenementen of workshops om de betrokkenheid en het enthousiasme van de deelnemers te optimaliseren. Dit kan bijdragen aan het imago van FitBoost als een bedrijf dat echt om mensen geeft.
 • Mond-tot-mondreclame: Tevreden klanten zullen worden aangemoedigd om anderen over de diensten van FitBoost Personal Training te vertellen, wat zal helpen bij het genereren van nieuwe klanten.
 • Partnerschappen: FitBoost Personal Training zal gaan samenwerken met lokale bedrijven, zoals sportscholen, wellnesscentra en gezondheidsprofessionals, om doorverwijzingen te ontvangen en onze diensten aan te bieden aan hun klanten.

6. Financiën:

 • Opstartkosten: De kosten omvatten het opzetten van een professionele trainingsruimte, de aanschaf van fitnessapparatuur, marketinguitgaven en het verkrijgen van de nodige vergunningen en verzekeringen.
 • Inkomsten: FitBoost Personal Training genereert inkomsten uit
  • personal trainingssessies,
  • groepstrainingen en
  • online coaching.
 • De prijsstelling zal gebaseerd zijn op marktstandaarden en de toegevoegde waarde die FitBoost Personal Training biedt. Er zullen echter verschillende prijspakketten en abonnementen geboden worden om klanten verschillende deelname opties te bieden.
 • Kostenbeheer: FitBoost Personal Training zal streven naar kostenbeheersing door efficiëntie in operationele processen, slimme inkoop van benodigdheden en het optimaliseren van marketinguitgaven.

7. Technologie- en softwaregebruik: FitBoost Personal Training zal nieuwe technologie gaan gebruiken om de business te ondersteunen zoals een boekingssystemen, CRM-software, Leefstijlclub online programma’s  en een fitness-app waarmee we de voortgang van onze klanten kunt monitoren.

8. Kwaliteitsborging: Om de kwaliteit te borgen zetten we een kwaliteitsmanagement systeem op, waarin procedures en werkinstructies vertaald zijn naar persoonlijke jaarplannen en werkprotocollen die gemakkelijk te bewaken zijn. Hiermee waarborgen we de kwaliteit van onze diensten. Bovendien zullen we de kwaliteit van FitBoost Personal Training blijven ontwikkelen door middel van regelmatige scholing, klantfeedback, en kwaliteitsaudits. Elk jaar zal er een uitgebreide SWOT-analyse plaatsvinden (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) van waaruit een verbeterplan wordt opgesteld.

9. Klantenretentie: FitBoost Personal Training zal een kwalitatief retentie programma toepassen en ervoor zorgen dat klanten van FitBoost Personal Training altijd het gevoel krijgen dat ze meer krijgen dan verwacht en excellente service ervaren. FitBoost Personal Training zal een eigen loyalty programma presenteren, gekoppeld aan een persoonlijke customer journey, om de praktische en algemene waarde beleving te optimaliseren.

10. Groeistrategie: FitBoost Personal Training gaat samenwerken met ZZP personal trainers en coaches, om de service ook op andere locaties en online door geheel Nederland aan te kunnen bieden. De personal trainers en coaches van FitBoost Personal Training werken volgens een bepaalde strategie waardoor kwaliteit en resultaat gegarandeerd is en het serviceniveau overal gelijk is. Ook zal FitBoost Personal Training na het eerste jaar nieuwe diensten toevoegen zoals voedingsplannen, mindswitch coaching en mindfulness-training.

11. KPI’s. FitBoost Personal Training start meteen met een duidelijk financieel en operationeel rapportage systeem, met duidelijke KPI’s, waardoor goed bijgestuurd kan worden, de efficientie geoptimaliseerd kan worden en waardoor de meest succesvolle diensten optimale groei door kunnen maken.

FitBoost Personal Training streeft ernaar om een erkende en vertrouwde naam te worden in de personal training-industrie. Door hoogwaardige diensten aan te bieden, klantgericht te zijn en voortdurend de expertise van het team van FitBoost Personal Training bij te werken, zijn we vastbesloten om de klanten van FitBoost Personal Training te helpen hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken en een positieve impact te hebben op hun leven.

Een sterk bedrijf start met een sterk businessplan. Geef het voldoende aandacht, laat er andere professionals naar kijken, blijf het plan aandacht geven, al is het maar 10 minuten per dag en maak je droom waar.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO